Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će se u narednih 48 sati obratiti naciji i razotkriti političku pozadinu iskaza Veljka Belivuka, koji su objavili pojedini mediji. Vučić je nakon posete kragujevačkoj kompaniji Siеmens Mobility rekao da će narednih dana reći ko je “mafijaški konsiljere” koji je prenosio političke poruke od Belivuka. Naglasio je i da se “konsiljere” danima unazad “sastajao sa kriminalcima” kako bi se dogovorili kakvu politiku će da vode.

– Jedan sam od retkih koga ne možete da uplašite snajperima i milionima od droge. Pred njima i njihovim političkim pomagačima neću da se povlačim. Tući ću se dok sam živ! I neću dozvoliti da se u Srbiji nekome seče skalp da bi mogao nesmetano da bude samleven u mašini za mlevenje meša.- rekao je Vučić.

KOLJAČI I POMAGAČI

Predsednik je rekao i da su napadi na njega počeli nakon što je izjavio da ne razume kako je moguće da se promeni DNK nalaz iz ubistva na šinama.

– Tada kreće napad na mene. Prisluškivanje. Priče da sam spasavao neke žene od sudova koje su mi navodno bile ljubavnice. Pričali su i da sam imao odnose sa muškarcima i to uglavnom nekim voditeljima. Tražili su da platim reket! A ja im poručujem da neću da plaćam reket! Pokazaću narodu šta je istina i da ćemo da pobedimo koljače i sve njihove pomagače – rekao je Vučić nakon obilaska fabrike “Simens” u Kragujevcu.

Vučić je rekao i da je su mafijaši dobili političku podršku od pojedinih medija i njihovih vlasnika.

Vučić je rekao i da je su mafijaši dobili političku podršku od pojedinih medija i njihovih vlasnika., Objektiv.rs

– Mislim da Belivuk očekuje da bude kandidat za predsednika, a Marko Mesar kandidat za premijera jer su zadužili narod – rekao je Vučić i dodao da mu  je sramota da odgovara kriminalcima, ali da odgovara zarad poštenog naroda.

On je istakao da je sreman da se povuče iz politike i ode u zatvor ukoliko se pronađe i jedan jedini dokaz da se ikada sastao sa Belivukom.

– Spreman sam da ponudim da, ukoliko se dokaže da sam se video sa njima, ne samo da se sklonim sa ovog mesta nego da doživotno budem iza rešetaka i da platim sebi svaki dan u zatvoru – rekao je Vučić u Kragujevcu.

VUČEVIĆ: DIRIGOVANO CURENJE

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Glavnog odbora SNS Miloš Vučević je kazao da mu je, kao pravniku,  fascinantno šta sve i kojim kanalima “curi” iz istrage o monstruoznim zločinima Veljka Belivuka i njegove kriminalne grupe, i ko sve pokušava da je falsifikuje i zloupotrebljava

– Još je zanimljivije ko su ljudi koji navodno progovaraju iz usta ozloglašenog kriminalaca i ubice, vođe kriminalne grupe koja se krila iza navijačke zastave. Svima je jasno da tragovi ka imenima nalogodavaca i ubica i potpisnika monstruoznih mučenja i likvidacija, vode ka imenima onih koji bi metkom i ulicom da dođu na vlast u Srbiji. To su isti ljudi! Mrzitelji Vučića. Mrzitelji svega dobrog u Srbiji i njenog napretka. Ja sam svestan da osim jezika mržnje ništa drugo ne razumeju, kao što je potpis krvlju očigledno njima legitimno sredstvo za ostvarivanje bolesnih političkih ambicija. Svaki njihov pokušaj uplitanja našeg predsednika i njegove porodice sa bagrom koju štite ne zavređuje ništa osim gađenja. Ali svaka njihova laž, koliko god odvratna bila, može samo da nas ojača. Predaja nije opcija! – rekao je Vučević.

OKRIVLJENI LAŽE PO ZAKONU

Predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije (UST) Nenad Stefanović podseća da okrivljeni, u ovom slučaju Belivuk, ima pravo da ne govori istinu, odnosno može da se brani kako smatra da je najbolje za njega, pa i da laže.

– Zbog toga bi sa velikom dozom rezerve trebalo uzimati iskaze okrivljenih koji se pojavljuju u pojedinim medijima, tim pre kad iza takvih iskaza ne stoje bilo kakvi dokazi koji ih potkrepljuju, a pogotovo kada je je reč o iskazu okrivljenog za koga postoji osnovana sumnja da je vođa organizovane kriminalne grupe koja je izvršila teška krivična dela, poput svirepit ubistava, otmica, trgovine drogom  – napomenuo je Stefanović inače zamenik Višeg javnog tužioca u Beogradu.

Grupa Veljka Belivuka osumnjičena je za više zverskih ubistava, otmice, kasapljenja ljudi, trgovinu drogom. Paralelno s hapšenjem pripadnika Belivukovog klana obelodanjeno je da su kriminalci uz pomoć pojedinih službenika i funkcionera policije prisluškivali predsednika i pripremali atentat na njega.

K. Simić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments