Kompanija Telenor u saradnji sa UNICEF-om, počela je dvogodišnji projekat o bezbednosti interneta za celu porodicu. Projekat je posvećen edukaciji dece od četiri do osam godina, njihovih roditelja i vaspitača, saopšteno je danas u toj kompaniji.

Cilj je, kako se navodi, da kroz projekat “Bezbedan internet za celu porodicu”, obuku prođe 100.000 roditelja i 2.000 vaspitača i nastavnika.

“Sa brzim prodorom novih tehnologija, naši najmlađi odrastaju u digitalnom okruženju koje predstavlja sastavni deo njihovog učenja i razvoja”, navodi se u saopštenju.

Prema podacima UNICEF-a, deca počinju da koriste internet i pre šeste godine, ali kako se ističe, uz gotovo neograničene mogućnosti koje pruža, internet sa sobom donosi i opasnosti.

Dodaje se da “gotovo 90 odsto dece provodi na internetu dnevno nešto manje od sat i po, a trećina njih je izložena nekoj vrsti uznemirujućeg sadržaja”.

“Izuzetno značajnu ulogu u kreiranju bezbednog digitalnog sveta za decu imaju njihovi roditelji, ali više od 25 odsto njih smatra da ne poseduje dovoljno znanja kako bi pružili adekvatnu podršku detetu u potencijalno opasnim situacijama”, saopštili su iz kompanije Telenor.

Dodaje se da je Telenor tokom 2017. godine stavio “jak fokus na bezbednost dece na internetu” u saradnji sa UNICEF-om i Fondacijom Tijana Jurić i ostvario značajne rezultate.

Fondacija Tijana Jurić je, tokom prošle godine, uz podršku Telenor fondacije organizovala obuke za 10.350 učenika, kao i 1.100 roditelja i nastavnika.

izvor. Beta

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments