Foto: beg.aero

Da li ćemo moći ovog leta na more? Kako će izgledati putovanje u inostranstvo? Da li će biti obavezna testiranja na korona virus pri izlasku iz Srbije, ali i pri povratku u domovinu? Ovo su trenutno najaktuelnija pitanja kako se letnji odmori približavaju.

Pored nedoumica vezanih za putovanje kolima, mnogo je još nepoznanica i kad je u pitanju putovanje avionom. Vazdušni saobraćaj u većini zemalja još nije normalizovan, a kako bi ubuduće moglo da izgleda letenje avionom pokušao je da objasni dr Predrag Kon.

Govoreći o ulasku u avion Kon je rekao da je moguće da će se tražiti test na korona virus, ali da to nije neophodno.

“Svi putnici moraće da koriste zaštitnu opremu, svi će morati da nose zaštitnu masku, a po mogućstvu i rukavice, mada one neće biti obavezne”, rekao je dr Predrag Kon.

Mnogo se polemike vodilo oko toga da li će polovina sedišta u avionu morati da budu prazna.

“U avionu postoji poseban sistem ventilacije, urađena su istraživanja koja su pokazala da nema razloga da sedišta ne budu popunjena”, istakao je Kon.

Prema njegovim rečima, avion može da bude krcat, ali svi moraju da imaju zaštitnu masku i avio-prevoznici moraju da ustanove da li će uvesti testiranje.

“Ovo je dinamična stvar i menja se, tako da je pitanje ulaska u avion jedna priča, a u zemlju je druga, u avionu nisu obavezne rukavice”, istakao je Kon.

Izvor: Srbija danas/RTS

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments