Konačno se oglasio direktor kompanije “Nefa”

       

Sva potraživanja kupaca i zaposlenih biće obezbeđena, poručio je iz Rusije Vitalij Sergejev, direktor kompanije “Hollodex” u Beogradu koja je pre desetak dana zatvorila pogone u Vranju i Somboru koje ukupno zapošljavaju oko 550 radnika.

“Grupa kompanija Nefa u Srbiji posluje od 2017. i to na osnovu privatnih ulaganja, bez ikakve pomoći države. Vlasnici su kroz redovna ulaganja u srpsku privredu investirali pet miliona evra iz sopstvenih sredstava, a od države nismo dobili ni jedan dinar. Nažalost, niz pogrešnih finansijskih i menadžerskih odluka izazvao je ozbiljne probleme po obe kompanije. Finansijska kontrola koja je skoro sprovedena pokazala je da je dalje poslovanje nemoguće bez gomilanja dugova. S tim u vezi iskreno se izvinjavamo našim kupcima, zaposlenima, dobavljačima i partnerima”, saopštili su u kompaniji “Hollodex”.

Kako navode, u kompaniji trenutno rade na sprovođenju plana isplate obaveza prema kupcima i dobavljačima.

“Želimo da napomenemo da su interesi naših kupaca prioritet za nas i iskreno nam je žao što su zbog nas pretrpeli veliki stres. Naša logistika je sve do kraja dana 23.05. redovno radila i vršila isporuke i izdavanje robe kupcima. Međutim, njen rad je zbog nastale panike onemogućen. Vlasnici kompanije su izdvojili sredstva za obeštećenje kupaca, te ćemo kupce do 31. maja obavestiti o načinu podnošenja zahteva za povrat novca i dostavićemo im sve potrebne podatke. Sve informacije se mogu pratiti na OVOJ veb stranici”, naveli su u ovoj ruskoj kompaniji.

Takođe, planiran je što brži i bezbolniji raskid ugovornog odnosa sa našim zaposlenima, koji su vredno radili za dobro kompanije i kojima smo beskrajno zahvalni. Takođe, navodimo da se kompletna proizvodna oprema i gotovi proizvodi nalaze u pogonu fabrike. Svim zaposlenima u Spilitu isplaćene su aprilske zarade. Jedan deo radnika je angažovan iz eksterne kadrovske agencije, njima će zarade biti isplaćene do kraja maja. Naša je namera da radnicima, saradnicima i dobavljačima ponudimo obostrano prihvatljivo rešenje za isplatu dugova i izostalih zarada. U tom cilju vodimo pregovore o prodaji fabrike kao proizvodne celine sa uspostavljenom opremom i tehnologijom proizvodnje, navode u kompaniji “Hollodex” i dodaju “izuzetno nam je žao što naš projekat nije uspeo. Nadamo se da će novi vlasnik uspešno razvijati fabriku i raditi na unapređenju proizvodnje”.

Da podsetimo, rukovodstvo Vranja iznenađeno je odlukom kompanije “Spilit” da takoreći preko noći iznese mašine iz proizvodnih hala i nestane iz ovog grada, izjavio je za Tanjug pomoćnik gradonačelnika Vranja za privredu Nenad Veličković.

“Spilit” je ruska firma koja je u Vranje stigla 2017. godine i počela proizvodnju nameštaja zakupljenih u pogonima Jumka.

Dokaz da su ova privredna društva povezana je i činjenica da su odmah nakon odlaska “Spilita” iz Vranja, internet i fejsbuk stranica “Nefa nameštaja” ugašeni, a sve prodavnice zatvorene.

Izvor: Blic

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments