Kopaonik spreman za zimsku sezonu

       

Direktor Turističke organizacije Raške Radenko Cvetić izjavio je da će zimska sezona na Kopaoniku početi 6. decembra tradicionalnim ski-openingom koji će se ove godine održati u dva termina.

On je, u izjavi za novinsku agenciju Beta, rekao da su veštačko osnežavanje i sneg koji je pao pre par dana već omogućili skijanje na toj planini, a da će do zvaničnog početka ski sezone sve staze biti spremne za skijanje.

Direktor TO Raške naglasio je da je ranim bukingom (rezervacijama), tokom kojeg su cene niže za 10 od 15 odsto, popunjeno gotovo 70 odsto smeštajnih kapaciteta u najpopularnijim terminima poput Nove godine i za vreme školskih raspusta.

On očekuje da se nastavi trend povećanja broja gostiju, medju kojima je značajan broj stranih turista, iz Rumunije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke i Madjarske.

Odlukom Vlade Srbije cena ski pasa na Kopaoniku povećana je za desetak odsto pa sada jednodnevna ski karta iznosi od 3.300 do 3.900 dinara. Karta koja obuhvata korišćenje sve tri osvetljene staze u noćnom terminu je od 2.300 do 2.800 dinara.

 

Izvor: Beta

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments