Foto: RTS printscreen

Nakon dramatičnog jutra na Kosovu i Metohiji, policija Kosova angažovala je nadležne jedinice da sprovedu odluku Ministarstva inostranih poslova kojom se zabranjuje ulazak na Kosovo visokim srpskim zvaničnicima, saopšteno je danas iz prištinske policije.

Ministru odbrane Aleksandru Vulinu i direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću zabranjena je poseta, saopšteno je danas iz policije.

“Prema informacijama i izjavama samih srpskih zvaničnika, da će uprkos zvaničnoj odluci kosovskih vlasti o zabrani njihovog ulaska na Kosovo, oni ostvariti planiranu posetu severu Mitrovice, Policija Kosova je u cilju ostvarivanja odluke državnih organa angažovala relevantne policijske jedinice koje će delovati u skladu sa situacijom i odlukom MIP Kosova”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će ulazak na Kosovo biti dozvoljen samo ličnostima koje imaju službenu dozvolu vlasti.

Portal Kossev ranije je javio da se na severu Kosova od jutros raspoređuje veliki broj pripadnika specijalnih jedinica Kosova, pozivajući se na izjave svojih čitalaca sa terena.

Čitaoci su tom portalu javili da se to dešava od jutros u 6 časova i da je na putevima primećen veliki broj vozila.

Zamenik komandira kosovske policije za region severa Besim Hoti negirao je da su u pitanju specijalne jedinice, već je rekao da je u pitanju interventna jedinica kosovske policije koja sprovodi “operativni plan” zabrane dolaska srpskih zvaničnika.

Na severu Kosova građani protestuju ispred zgrade Mitrovačkog dvora zbog zabrane posete.

Na severu Kosova danas je napeta atmosfera zbog zabrane ulaska predstavnicima Srbije koji su najavili dolazak u Kosovsku Mitrovicu.

Ispred zgrade Mitrovačkog dvora okupljen je veliki broj građana koji protestuju zbog poteza kosovskih vlasti.

Najpre je odobren, a potom i zabranjen ulazak ministru kulture Vladanu Vukosavljeviću koji je trebalo da obiđe manastire, kao i ministru Aleksandru Vulinu koji od 2013. godine svakog mata obilazi porodicu Vučetić na čiju kuću je tada bačena bomba, a tom prilikom povređena su deca. Zabranjen je i ulazak direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću koji je trebalo da prisustvuje okruglom stolu u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: Beta

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments