KRAJ POVERENJA U NATO!

       

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio je danas ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina da Srbija nema više razloga da ima poverenja u Misiju КFOR, odnosno NATO na Kosovu i Metohiji, jer se pokazalo da je sve što su govorili o kretanju jedinica ROSU – izmišljotina.

Predsednik Vučić i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastali su se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom i zahvalili se što Rusija razume šta se tačno dešava na Кosovu i Metohiji i koliko su ugroženi mir i stabilnost u celom regionu.

Predsednik Vučić je naglasio da je reč o do sada najsnažnijem pokušaju ugrožavanja opstanka Srba na Кosovu i Metohiji.

Predsednik Vučić je rekao da će Srbija i u postojećoj situaciji nastaviti da se ponaša ozbiljno i odgovorno, ali i da nema više razloga da ima poverenja u Misiju КFOR, odnosno NATO na Kosovu i Metohiji, jer se pokazalo da je sve što su govorili o kretanju jedinica ROSU — izmišljotina.

Ambasador Čepurin je istakao da rusko rukovodstvo s pažnjom prati razvoj situacije, što se vidi i iz saopštenja Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije, i da veruje da će Srbija, kao ozbiljna država, umeti da se odgovorno nosi sa provokacijama i pretnjom konfrontacijama.

Vučić se sastao sa ambasadorima Rusije kao i Kine

Generalni sekretar predsednika Nikola Selaković rekao je za RTS da je Aleksandar Vučić ambasadorima preneo poruke za Si Đinpinga i Vladimira Putina. Ističe da se Vučić danas neće sastati sa drugim ambasadorima.

Predsednik Vučić i premijerka Ana Brnabić zamolili su kineskog ambasadora Li Mančanga da prenese kineskom rukovodstvu da Srbija nikad nije bila u težoj situaciji, a Mančang je uzvratio da će već u toku dana o tome obavestiti predsednika Kine.

Vučić i premijerka obavestili su ambasadora Kine o najnovijem razvoju situacije, posle jutrošnjeg upada jedinica ROSU u Severnu Mitrovicu.

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić su zamolili ambasadora Lija da prenese kineskom rukovodstvu da Srbija nikad nije bila u težoj situaciji, uprkos svojim stalnim pozivima na mir i stabilnost, uz ozbiljan i odgovoran pristup rešavanju svih problema.

“Upad jedinica ROSU u Severnu Mitrovicu pokazao je da su snage Kfor, odnosno NATO, namerno obmanjivale sveukupnu javnost i danas je svima jasno po čijem nalogu i u sprezi sa kojim silama su predstavnici NATO lagali”, rekao je predsednik Vučić.

Predsednica Vlade Brnabić rekla je, po pitanju uvođenja taksi na srpsku robu, za koje očekuje reakciju Evropske unije, jer je reč o kršenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i Cefta sporazuma, da je to pitanje i za Ujedinjene nacije, jer je Unmik jedan od potpisnika, i da u tom smislu očekuje podršku Kine u najvažnijoj svetskoj organizaciji.

Ambasador Li je rekao da Kina odlično razume šta se dešava na Kosovu i Metohiji i da je to već poznati scenario napada na integritet Srbije.

Kineski ambasador je istakao da će predsednik Si u toku dana biti o svemu obavešten i da Srbija može da računa na podršku Kine.

Predsednik je jutros imao i sastanak sa šefovima Vojske i policije i komandantima svih specijalnih jedinica vojske i policije, nakon upada ROSU na sever Kosova i hapšenja četvorice Srba.

Podsećamo, kao povod za upad na sever iskorišćen je i zahtev prištinskog tužilaštva za saslušanje lidera PSG Saše Jankovića o ubistvu Olivera Ivanovića. Janković, navodno, ima saznanja da se ubice Ivanovića kriju u severnoj Mitrovici.

Takođe, pobeda Srbije u Interpolu je jedan od ključnih razloga zbog kod Albanci pokušavaju da zauzmu sever.

 

Izvor: Tanjug/Srbija Danas

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
giga
23/11/2018 17:43

Što se mene tiče,nisan im nikad ni verovao,niti ću im verovati. Za mene su zločinačka organizacija,kao kancer ,treba ih uklanjati bilo gde da se nalaze.