Foto: Manchester Metropolitan University

Članovi Kriznog štaba za borbu protiv korone sastali su se u 11 sati u Palati Srbije, gde su odražli sednicu, i doneli odluku da se pooštri kontrola sprovođenja mera u onim gradovima u kojima raste broj obolelih, ali i ograniči rad svih objekata. 

Svi ugostiteljski objekti, kao i radnje u celoj zemlji, od sutra će moći da rade samo do 23 sata.

Na dnevnom redu je bila samo jedna tema – analiza trenutne epidemiološke situacije.

Prof. dr Darija Kisić Tepavčević, zamenik direktora Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, kazala je nakon sednice da je sada ključni momenat da sada svi  damo sve od sebe da budemo odgovorni i savesni, i da poštujemo sve mere koje su uvedene.

Istakla je da je najveći broj obolelih i dalje u Beogradu.

– Diskutovali smo o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji. Videli smo da je došlo do blagog povećanja obolelih od korona virusa u prethodnom periodu. Mi smo na globalnom nivou još dobri, ali u odnosu na prethodnu nedelju je situacija gora. Ove nedelje je rizik bio 19 odsto veći za obolevanje nego prethodne nedelje, tako da nam je to jedna alaramantna situacija – kazala je Darija Kisić Tepavčević nakon sednice.

Napomenula je da je u zatvorenom prostoru i dalje broj limitiran na 30 osoba,  dodala da je doneta nova mera da svi objekti mogu da rade samo do 23 sata.

– Bez obzira na to imaju li baštu ili ne – kazala je ona.

Dodala je i da nije razmatrana mogućnost zatvaranja Beograda, ali da će se pooštriti kontrola poštovanja mera.

– Kontrola primena mere se mora pooštriti u onim gradovima u kojima se broj povećava, i kontrola i sankcije – izričita je bila prof. dr Kisić Tepavčević.

Izvor: Telegraf

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Luna
07/10/2020 20:35

Ova je bolesna ali stvarno, kvota nije prodana za koju su pare uzete,maske,maske, a kako bi bilo da gospoda stavi masku i zaveze gubicu sa lazima i petljanijom

Srbivoje
09/10/2020 21:12

Dr Darija i gospodin Brnabič su odlučili, nemojte tako.