Kup Matematičke gimnazije: Pehari Srbiji, Rumuniji i Rusiji

       

Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije Tatjana Matić čestitala je takmičarima Kupa Matematičke gimnazije na ostvarenom uspehu na tom takmičenju u Beogradu.

Matić, kojoj je na sinoćnoj svečanosti povodom završetka šestog po redu međunarodnog Kupa Matematičke gimnazije uručena zahvalnica zbog podrške tom takmičenju, rekla je da resorno ministarstvo izdvaja sredstva za ovu manifestaciju od početka jer smatra da je to obaveza.

Obaveza države jeste da prepozna prave vrednosti, a za našu državu nema vrednijeg resursa od naše talentovane dece. Ulaganje u njih je zalog naše budućnosti, poručila je ona i istakla da privreda takođe treba da pruži svoj doprinos ne samo u cilju razvoja talentovane dece, već i njihovog ostanka u Srbiji.

Matić je svečano uručila pehar najboljoj ekipi u oblasti informatike, koju čine učenici iz Rumunije, dok je u oblasti matematike pehar osvojio tim iz Srbije, a u oblasti fizike ekipa iz Rusije.

Na ovogodišnjem Kupu Matematičke gimnazije takmičilo se 28 timova iz 12 evropskih zemalja: Bosne i Hercegovine, Bugarske, Nemačke, Grčke, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Rusije, Srbije, Slovenije i Velike Britanije, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Izvor: Vlada Srbije
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments