Lončar: Nije bilo propusta u lečenju mlade novinarke iz Novog Sada

       
Foto: Privatna arhiva

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da u Srbiji nije bilo propusta u lečenju preminule mlade novinarke iz Novog Sada Marine Kovačev, prenosi N1.

Svetlana Bošković, majka Marine Kovačev, uputila je otvoreno pismo ministru Lončaru, u kome je ukazalana niz propusta u zdravstvenom sistemu Srbije, koji su deset meseci lečenja njene ćerke učinili, kako je navela “bolnim, nehumanim i teškim”.

Tim povodom, Lončar je rekao da je preminula devojka imala na osnovu zvanične dijagnoze najmaligniji tumor, gde je procenat preživljavanja do jedan odsto ili godinu dana. Naveo je i da propusta u lečenju u Srbiji nije bilo.

“Bila je u jedokrevetnoj sobi na institutu, primala je terapiju koja se daje u celom svetu, terapija koja postoji za tu bolest, koja je dostupna. Imala je privatan broj telefona doktora koji je lečio i kog je mogla da pozove kad god hoće. Ono što ja znam što se izdešavalo u Turskoj da je doktor dobio poruku zahvalnosti za to, poslali su mu i neko pismo zahvalnosti. Pitao sam kakve su bile zamerke, šta je bilo, toga nije bilo na mestima gde je ona lečena”, izjavio je Lončar.

Izvor: N1

2
Komentari:

2 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
2 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Hhd

Pa mora da je majka izmisljala to u pismu sto je napisala… kako ga samo sramota nije

Jelena

Zato nam je i tako zato sto nas dragi ministar ne shvata poentu. Majka nije naglasila da je bilo propusta u dijagnostici vec u ophodjenju prema pacijentu i nemaru zdravstbenih radnika i nemedicinskog osoblja. Kao zdravstveni radnik sramota me je ponasanja mojih kolega, sramota me je zdravstvenog sistema,a prevashodno pomenutog ministra i zemlje u kojoj zivim.