Foto: Health Policy Watch

“Zaboravite na žurke, proslave… Nosite maske, perite ruke. Da li je to toliko teško?”, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica u Srbiji.

On je ponovo apelovao na građane da se narednih 10 dana suzdrže od okupljanja i da izbegavaju kontakte, najgora situacija je u Beogradu, piše Blic.

On je podsetio da je juče i Zemunska bolnica otovorena za kovid pacijente.

Za jedan dan potrošimo kiseonika koliko za mesec dana kada nije epidemija

“Mi u jednom danu potrošimo kiseonika kao što u običnim okolonostima potrošimo za oko mesec dana. Dnevno jedna bolnica u kovid sistemu potroši 5 tona kiseonika, toliko inače treba za mesec dana. Sada sve to možete da prenesete i izračunate i za sve ostalo”, koliko je to potrošenih lekova, urađenih analiza, rengendskih snimaka..”.

Nepoštavanje mera direktno vodi u slom sistema, naglasio je Lončar.

Ako se nastavi ovaj rast obolelih, pacijenti pozitivni na kovid iz Beograda slaće se u bolnice u drugim mestima u Sribji.

Od korona virusa u Srbiji obolelelo je 1.318 osoba, tako da je ukupan broj zaraženih 64.065.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Nenad
10/11/2020 00:30

Pa recite rodbini obolelih da li treba nesto od lekova da se kupi!!! Svako bi to uradio za svoje najmilije! Bolje recite nego da se laze kako sve ima a ljudi umiru jer nema lekova i drugih neophodnih stvari. Zivot nema cenu, zapamtite to!!!!