Značajno povećanje prihoda i profitabilnosti uz smanjenje zaduženosti i lidersku poziciju u svim kategorijama pokazuju da naša kompanija ima kapaciteta za dalje širenje u regionu, ocenio je danas generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić poslovne rezultate u prvoj polovini 2021. godine.

On je, u intervjuu za današnje “Večernje novosti”, rekao da je Telekom zabeležio rekordan rast prihoda od devet posto u odnosu na 2020. godinu što je rast od preko četiri milijarde dinara.

Istakao je da je profit pre oporezivanja kompanije porastao je za 20 posto, a profit je više od četiri puta veći nego lane.

Kako je naveo i pored značajnih investicija obaveze Telekoma prema bankama za prvih pola meseci smanjene su za preko osam milijardi dinara.

Telekom Srbije je, prema RATEL-u prvu polovinu godine završio i kao prvi operater u fiksnoj i mobilnoj telefoniji, kao i po broju internet i tv pretplatnika, naveo je on.

– I dalje imamo prirodan rast u broju korisnika mobilne telefonije, interneta i TV što pokazuje da će naše tržišno učešće i dalje rasti, rekao je Lučić.

Naveo je da je jedan od ciljeva dalje širenje u regionu, kao i da je Severna Makedonija perspektivno tržište gde će Telekom biti bitan telekomunikacioni igrač.

Izvor: Večernje novosti, Tanjug

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ben
06/09/2021 06:00

Pa mora da ostvaruju prihod kad poturaju ugovore osobama sa alchajmerom,ovi jadni završe u domu a ostatak duga odnosno do isteka ugovora plaćaju njihovi staratelji.Jadni je i žalosna ta vaša politika.Sad ste dobili prihod ali očekujte za dve godine pad korisnika.u mojoj kući ima nas pet i niko neće produžiti ugovor,a nastojaću da vas reklamiram i dalje.