Foto: The Walrus

Ninoslav Jovanović poznatiji kao “malčanski berberin” danas je u Višem sudu u Nišu osuđen na doživotnu kaznu povodom optužbi za kidnapovanje i zlostavljanje 12-godišnje devojčice M.K. krajem 2019. godine.

On je osuđen najtežom kaznom predviđenom domaćim Krivičnim zakonikom za krivična dela otmica i silovanje u produženom trajanju. Za otmicu devojčice je dobio 11 godina zatvora, dok je za silovanje osuđen na doživotnu robiju, pa mu je kao jedinstvena kazna izrečen doživotni zatvor.

Doživotna sankcija uvedena je u naš pravni sistem i počela da se primenjuje od 1. decembra 2019. godine, a ovo je prvi put da je sud u Srbiji izrekao kaznu doživotnog zatvora.

Jovanović nije prisustvovao objavi presude, odnosno nije bio privođen iz pritvora u kome boravi tačno godinu dana, od hapšenja 5. januara prošle godine.

U sudnici su presudu pored brojnih novinarskih ekipa ispratili roditelji Jovanovićeve žrtve.

Reč je o prvostepenoj presudi na koju odbrana ima pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Nišu. Iako je ceo krivični postupak, uključujući suđenje, bio zatvoren za javnost zbog zaštite interesa maloletne žrtve, presuda je javno objavljena.

Nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Srna
05/01/2021 12:23

O ma nije valjda da su jednom odlučili kako treba.