MALI: Biće povećane i plate i penzije

       

Ministar finansija Siniša Mali najavljuje povećanje minimalca u septembru, kao i značajnije povećanje plata i penzija u drugoj polovini ove godine.

“U toku prošle godine smo povećali minimalnu cenu rada sa 143 dinara na 155 dinara po satu, čime je prvi put pređena cifra od 27.000 dinara mesečno. Sa tim ćemo nastaviti i dalje…Naredno povećanje će biti u septembru i to radimo zajedno sa privredom i sindikatima. Samo želimo da to bude na realnim osnovama, kako bismo imali zdravu privredu koja to može da iznese”, rekao je Mali za B92.

Sumirajući rezultate rada od dolaska na čelo Ministarstva finansija, uveren je da je “najbolja vest za građane u ovih prvih godinu dana, bilo povećanje plata u javnom sektoru i penzija”, a očekuje da će biti prostora za još jedno povećanje “koje sigurno neće biti malo”.

“Jedan od najvećih ciljeva na početku nam je bio da stvorimo povoljno okruženje za privredu, koja će moći dobro i efikasno da posluje i da bude konkurentna na tržištu… Zato smo započeli sa smanjivanjem opterećenja na zarade, sa čime ćemo nastaviti i ove godine”, rekao je Mali za B92.

Očekuje da u drugoj polovini godine, u zavisnosti od raspoloživog fiskalnog prostora, bude doneta takva odluka, i dodaje da se razmatra nekoliko opcija, šta tačno može da se smanji.

 

Izvor: Blic/Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments