Foto: edukacija.rs

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević danas je najavio da će uskoro početi javna rasprava o Nacrtu zakona o štrajku, jer su usaglašene novine koje treba da donese taj zakon.   

Na sednici Socijalno-ekonomskog saveta (SES), Đorđević je istakao da će novi zakon o štrajku urediti tu oblast na jedan potpuno drugačiji i efikasniji način, te da će po završetku javne rasprave ponovo biti formirana radna grupa koja će uzeti u obzir sve primedbe ili sugestije dobijene u toku javne rasprave.

“Verujemo da će ta neka razmimoilaženja biti rešena i da će Srbija dobiti jedan moderan zakon koji svakako zaslužuje. Mislim da je to jedan vrlo važan zakon”, naglasio je ministar Đorđević.

Podsetio je da Srbija od 1996. godine ima na snazi Zakon o štrajku, a da se od 2003. priča o njegovim izmenama, ali da “se sve to nekako završavalo kao ‘mrtvo slovo na papiru'”.

Izrazio je očekivanje da će sindikati i poslodavci uzeti učešće u raspravi o Predlogu izmena zakona, jer je cilj “da imamo kvalitetan zakon”.

Đorđević je takođe naveo da je Vlada na poslednjoj sednici donela rešenje o formiranju Odbora za reprezentativnost, koji će već u toku ove nedelje početi sa radom i koji će vrlo brzo nastaviti sa svojim redovnim radom.

Na sednici SES-a je rečeno i da Ljubisav Orbović više nije predsedavajući SES-om i da će ga na toj funkciji u narednih godinu dana zameniti predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić.

Izvor: Tanjug/Beta

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments