Foto: pixabay.com

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže za RTS da što se tiče srpske strane radovi na izgradnji pruge Beograd–Budimpešta teku po planu.

Naglašava da će se razgovarati sa Severnom Makedonijom i Grčkom da se uključe u taj koridor. Istakla je da ove godine Srbija kreće u izgradnju 400 kilometara novih auto-puteva.

Zorana Mihajlović navela je da je izgradnja brze pruge Beograd–Budimpešta najveći infrastrukturni projekat u ovom delu Evrope, kao i da je vrednost blizu dve milijarde dolara kroz Srbiju, odnosno četiri milijare dolara Beograd–Budimpešta.

Sutra će biti održan trilateralni sastanak radne grupe Srbije, Mađarske i Kine o izgradnji te brze pruge, a Mihajlovićeva kaže da će na sastanku videti dokle se stiglo sa radovima.

Ukazala je da već pred kraj 2020. godine prva deonica Beograd–Stara Pazova može biti gotova.

Najzahtevnija ja deonica Stara Pazova–Novi Sad koju radi ruska kompanija. “Nekako čini mi se da smo mi pokazali da možemo da se držimo dinamike, pogotovu kada je železnica u pitanju. Zajedno sa ovom godinom rekontruisaćemo 700 kilometara pruga”, dodala je ministarka.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments