Ministar Lončar kritikovao osoblje bolnice u Kruševcu: Ovo je katastrofa

       

Ministar zdravlja Dr Zlatibor Lončar je u pratnji gradonačelnice Kruševca Jasmine Palurović obišao Opštu bolnicu i nije se oduševio onim što je tamo zatekao, naprotiv bio je besan.

Na početku posete direktorka Opšte bolnice Kruševac, prim mr Vesna Stević Gajić upoznala je ministra sa izvedenim radovima u koje je Ministarstvo uložilo značajna sredstva, a potom je usledio obilazak novootvorenih prostorija Odeljenja za maksilofacijalnu hirurgiju, Službe za radiologiju, Dnevne bolnice za hemioterapiju, Internističkog i Ginekološkoakušerski bloka. Opšta bolnica Kruševac je dobila i dva donirana sanitetska vozila.

Ministar zdravlja Dr Zlatibor Lončar rekao je da je samo iz ministarstva zdravlja investirano preko 145 miliona dinara u kruševačku bolnicu, što zajedno sa donacijama, pre svega, zahvaljujući klubu privrednika, predstavlja značajnu sumu uloženu u poboljšanje kvaliteta rada i lečenje pacijenata.

Prilikom obilaska Opšte bolnice ministar zdravlja primetio je da veliki broj pacijenata čeka po hodnicima Ortopedije, iako imaju zakazane termine. Razočaran u sliku na koju je naišao, ministar zdravlja se na kraju obratio osoblju Opšte bolnice Kruševac i rekao da je ,,to nedopustivo,,.

On je naložio hitan sastanak rukovodstva Opšte bolnice i najavio dolazak ljudi iz Ministarstva zdravlja da vide šta je po pitanju organizacije učinjeno u Opštoj bolnici Kruševac.

 

Izvor: Informer
Video: RTV Krusevac
Video: Portal Informer

Komentari: