Foto: Media Diversfield

Obrazovno-vaspitni rad u školama organizuje se u skladu sa Kalendarom obrazovno-vaspitnog rada, koji predviđa jesenji raspust za učenike osnovnih škola od 11. do 13. novembra.

Prema Kalendaru, prvi radni dan za osnovce trebalo bi da bude ponedeljak, 16. novembar 2020. godine.

S druge strane, kalendarom jesenji raspust nije predviđen za učenike srednjih škola, kao ni za osnovne i srednje škole na teritoriji AP Vojvodine.

– Zbog trenutne epidemiološke situacije Krizni štab razmotriće potrebu za drugačijom organizacijom obrazovno-vaspitnog rada u osnovnim i srednjim školama. Nastava u školama biće organizovana u najboljem interesu učenika i zaposlenih – rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

On je naglasio da je u ovoj situaciji prvi i najvažniji zadatak bezbednost i zaštita zdravlja učenika, studenata i zaposlenih u obrazovno-vaspitnim ustanovama.

Ministar je ocenio da je obrazovni sistem pored zdravstvenog pod najvećim opterećenjem i da su prosvetni radnici pokazali visok nivo profesionalizma i odgovornosti u primeni utvrđenih mera zaštite tokom epidemije.

Izvor: Srbija Danas

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments