Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obratio se danas u Bačkom Jarku, na manifestacijama „Кrajišnici u riječi i slici” i „Petru za Petrovdan”, istakavši da mora postojati zajednički program koji podrazumeva sveobuhvatnije i intenzivnije povezivanje svih naših krajeva.

Predsedniku Miroviću uručena je plaketa za izuzetan doprinos radu Saveza krajiških udruženja iz Novog Sada i doslednu borbu za opstanak Srba u Republici Srpskoj i u regionu.

„Počastvovan sam ovim priznanjem, koje posvećujem svim živim i posebno palim borcima koji su svoje živote dali za čast i slobodu otadžbine. Naš zajednički cilj jeste jedinstvo i zajedništvo svih Srba i država u kojoj će mladi ljudi imati uzore iz vremena Petra Кočića i Svetozara Miletića, koji su svoje živote i rad stavili u službu otadžbine”, naglasio je Mirović.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kazao je, primajući plaketu, da su snažni i ujedinjeni Srbi i jaka Srbija zavet koji dugujemo precima i ono što moramo ostaviti potomcima.

Predsednica Saveza krajiških udruženja Ranka Srdić Milić zahvalila je predsedniku Miroviću na podršci radu Saveza i očuvanju identiteta i kulture Кrajišnika.

Reč je o manifestacijama koje organizuju Savez krajiških udruženja iz Novog Sada sa 15 članica, Centar za očuvanje kulture i tradicije krajiških Srba i Кulturni centar „Lukijan Mušicki” iz Temerina.

AUtor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments