Foto: mod.gov.rs

U privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu trenutno su smeštena 33 pacijenata, a tokom popodneva biće prebačena još tri pacijenta iz Vojnog kampa Letenka na Fruškoj gori koji su pozitivni na novi koronavirus, kaže državni sekretar ministarstva zdravlja Berislav Vekić.

On je za Tanjug rekao da su 33 pacijenta, koji su prvi smešteni na Beogradskom sajmu, stigli iz zdravstvenih ustava – Infektivne klinike, KBC Dragiša Mišović, KBC Zemun i Pulmološke klinike KC Srbije i da imaju blagu kliničku sliku.

Trenutno je u improvizovanoj bolnici na Beogradskom sajmu angažovano 10 lekara i 25 sestara, a Vekić kaže da će taj broj biti veći kako se bude povećavao broj pacijenata.

Za sada su angažovani lekari i sestre iz Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika na železnici, Specijalne bolnice za internističke bolesti iz Mladenovca, nekoliko sestara iz DZ Palilula, nekoliko lekara i sestara iz Zavoda za kožne i venerične bolesti Džordža Vašingtona, lekari i sestre iz Studentske poliklinike.

Vekić napominje da se na Sajmu zbrinjavaju najlakši slučajevi, zaraženi pacijenti koji nemaju tegobe ili imaju blagu kliničku sliku, te se tu prati njihovo zdravstveno stanje i rade kontrolni testovi.

“Ovde ne zbrinjavamo teške hronične bolesnike, bez obzira što su pozitivni -dijabetičare na insulinskoj terapiji, srčane bolesnike koji iziskuju redovne kontrole, redovno uzimanje terapije, oni se zbrinjavaju u bolnicama”, pojasnio je Vekić.

Prva noć na Sajmu protekla je mirno, a Vekić kaže da pacijenti sarađuju i da nije bilo nikakvih neprijatnosti.

U privremenu bolnicu na Sajmu juče je počeo prijem prvih pacijenata.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments