Foto: dw.com

Na današnji dan, pre osamnaest godina, ispred zgrade Vlade Srbije, ubijen je premijer dr Zoran Đinđić. Lider Demokrata bio je prvi čovek na ovoj važnoj državnoj funkciji nakon smene Miloševićevog režima.

Atentat na premijera i danas, skoro dve decenije kasnije, nije u potpunosti dobio svoj epilog. Iako su se iza rešetaka našli mnogi pripadnici “zemunskog klana”, pitanje političke odgovornosti, kao i mnoge nelogičnosti ostaju bez odgovora.

Operativci beogradske policije prisluškivanjem kriminalaca došli su do šokantnih podataka koji ukazuju da su razgovori Zorana Đinđića bili praćeni od strane klana. Da stvar bude gora, slušajući komunikaciju “zemunaca” pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova otkrili su da kriminalci imaju krticu i to među Đinđićevim najbližim ljudima. Upravo je taj doušnik javio da će Zoran Đinđić stići ispred Vlade Srbije u 12.25 čime je zapečaćena sudbina premijera.

Portal NS Uživo u specijalnom serijalu otkriva važnu ulogu novosadskih saradnika “zemunskog klana”. Novosađani su ti koji su u svojim iskazima obelodanili istine koje će srušiti kriminalnu imperiju Dušana Spasojevića i njegovih “zemunaca”. U sutrašnjem nastavku feljtona Mafija i politika – Ko su zveri iz našeg komšiluka, saznajte sve detalje 12. marta

B. Jovović

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments