Naj žena „Blic žene“ za 2018. godinu, jedna od njih Danica Grujičić

       
Foto: twitter.com/lojzija

U prethodnih 12 godina „Blic žena“ je birala naj žene Srbije, obične žene neobične snage koje su se trudom, plemenitošću, dobrotom i hrabrošću istakle od drugih. Stotinu dvadeset dama do sada je dobilo ovo priznanje, a jedna od njih je i prof. dr Danica Grujičić neurohirurg.

Načelnica Odeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije, redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu, predsednica Komisije za uvođenje novih zdravstvenih tehnologija pri Ministarstvu zdravlja… Pored iscrpljujućih operacija na mozgu, stalnog usavršavanja, prenošenja znanja i iskustava studentima, prof. dr Danica Grujičić bavi se i humanitarnim radom.

Doktorka Grujičić stalno apeluje, bori se za naučne istine, kad treba zvoni na uzbunu. Svojim najvećim uspehom smatra to što je napravila dobar tim saradnika, među kojima su mnoge žene.

“Neizmerna mi je čast što sam se našla u izboru 10 naj žena za 2018. godinu. Neverovatne hrabre dame od kojih svaka nosi ogromnu životnu priču i motiviše druge na podvige. Dragana Zgonjanin jedna od najboljih forenzicarki na svetu, Sandra Živković heroina koja posle transplantacije pluća izmedju ostalog planinari. Danijela Petrović prva slepa pijanistkinja u Srbiji. Ksenija Mirković koja je posvetila život deci ometenoj i razvoju. Marija Bastić učiteljica koja kroz litkarsko dramske igre uči decu u školi. Tama Ognjenović istoričar umetnosti i gastroheritolog. Milica Knežević koja je ostala nepokretna posle nesreće ali je to nije sprečilo da skače sa padobranom. Nevena Vrtulek koja je posle tragedije sa sinom posvetila život drugih deci i sprečavanju nasilja koje mogu dovesti i do samoubistva. Nada Stošić babica, legenda Vranja koja je porodila 21 000 žena.”, napisala je na svom Instagram profilu prof. dr Danica Grujičić.

View this post on Instagram

Neizmerna mi je čast što sam se našla u izboru 10 naj žena za 2018. godinu. Neverovatne hrabre dame od kojih svaka nosi ogromnu životnu priču i motiviše druge na podvige. Dragana Zgonjanin jedna od najboljih forenzicarki na svetu, Sandra Živković heroina koja posle transplantacije pluća izmedju ostalog planinari. Danijela Petrović prva slepa pijanistkinja u Srbiji. Ksenija Mirković koja je posvetila život deci ometenoj i razvoju. Marija Bastić učiteljica koja kroz litkarsko dramske igre uči decu u školi. Tama Ognjenović istoričar umetnosti i gastroheritolog. Milica Knežević koja je ostala nepokretna posle nesreće ali je to nije sprečilo da skače sa padobranom. Nevena Vrtulek koja je posle tragedije sa sinom posvetila život drugih deci i sprečavanju nasilja koje mogu dovesti i do samoubistva. Nada Stošić babica, legenda Vranja koja je porodila 21 000 žena. Veče je ulepšala naša divna @lenakovacevic_official a priznanja je uručio heroj @igorjuric73 u @zvezdarateatar Privilegija je biti u ovakvom društvu. Pravi izbor od strane @blic.rs @zena.rs

A post shared by Danica Grujicic (@drdanicagrujicic) on

Kako dodaje izbor za naj ženu „Blic žene“ će joj biti podstrek u borbi za ženska prava u svim strukturama.

Dragana je jedan od najboljih forenzičara na svetuSandra je planinarka sa transplantiranim plućima, Danica je jedan od naših najboljih neurohirurga, Danijela je prva slepa pijanistkinja u SrbijiNada je porodila ceo jedan gradNevenin sin jedinac se na njene oči bacio u ambis, a onda se izborila za Aleksandrov zakonMilici je saobraćajna nezgoda u sekundi promenila život, Tamara otkriva našu istoriju i kulturu kroz hranu, Ksenija je život posvetila deci sa smetnjama u razvoju…Obične žene neobične snage koje su se trudom, plemenitošću, dobrotom i hrabrošću istakle od drugih.

Foto: UROŠ ARSIĆ, PREDRAG DEDIJER / RAS SRBIJA/bliczena

Izvor: Blic Zena

Komentari: