Vest da će tehnički pregledi za automobile starije od 15 godina biti dva puta godišnje zabrinula je građane. Tim povodom, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je za TV Prva rekao da neće biti duplih tehničkih pregleda kao što je najavljeno, već će oni biti kao i do sada na godinu dana.

On je pojasnio da je zakonskim odredbama iz 2009. godine predviđeno da tehnički pregledi budu na šest meseci za vozila starija od 15 godina.

PROČITAJTE: Udruženje Efektiva: Dodatni tehnički pregled suvišan

“Ova odredba neće biti primenjivana i ići ćemo na izmene tog zakona. Niko ne treba da se plaši. Tehnički će biti na godinu dana, kako je bilo do sada”, rekao je Stefanović za TV Prva.

Upitan da li je zadovoljan rezultatima Zakona o saobraćaju koji je stupio na snagu početkom aprila on je rekao da ako jedan čovek pogine u saobraćaju ne može da kaže da je zadovoljan u potpunosti.

“Mogu da kažem da je impresivan napredak kada poredite sa svim prethodnim godinama. Prošle godine do 15. maja imali smo 61 poginulog u saobraćajnim nesrećama, danas imamo 35 poginulih što je značajan napredak i skoro 1000 manje povređenih u saobraćajnim nesrećama”, pojasnio je Stefanović.

On je pojasnio da tek predstoji letnja sezona i najopasniji period što se tiče saobraćajnih nesreća te da će biti nastavljeno sa rigoroznom primenom zakona.

Podseća da umor, vožnja u alkoholisanom stanju, nevezivanje sigurnosnih pojaseva, prekoračenje brzine, najčešći faktori koji dovode do saobraćajnih nesreća.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments