Vanredna kontrola pokazala da je paradajz iz uvoza, na čijem pakovanju je pisalo da kora nije za ljudsku upotrebu, ipak apsolutno ispravan, potvrdio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Takođe je istakao da je pokrenuta prekršajna prijava protiv uvoznika koji je načinio grešku.

Nedimović je kazao da će na sajtu ministarstva poljoprivrede biti objavljene sve laboratorijske analize paradajza iz kojih se vidi da je on potpuno ispravan i pogodan za ljudsku upotrebu.

Naglasio je za RTS da je u pitanju greška uvoznika, kao i da se tačno zna koji uvoznik je načinio grešku.

Nedimović  je dodao da će protiv još jednog uvoznika biti pokrenut prekršajni postupak, kao i protiv jednog inspektora, koji od 4.000 gajbica u šleperu nije uočio dve sa spornom deklaracijom.

“Pazite, u jednom šleperu ima 25 tona, dve gajbice su imale sporan naziv i on će biti sankcionisan”, ukazao je Nedimović.

Istakao je da se zbog toga ide u vanrednu kontrolu svih inspektora, kao i da će rezultati te kontrole biti poznati sledeće nedelje.

“Apsolutno javnost mora da bude u svakom trenutku informisana šta se dešava, bezbednost hrane je jedan od najvećih prioriteta za jednu naciju”, naglasio je ministar.

Naglasio je da su kontrole redovne, kao i da svako greši, ali da to ne opravdava ovu situaciju.

Tvrdi da će se procedure dodatno pojačati.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments