Razbole se lisica, suši se ko grana… Stihovi ove pesme odjekivali su u utorak oko 19 sati u autobusu na liniji 511. Kako bi smirio bebu koja je duže vreme plakala, vozač autobusa Ivan Filipović (40) pustio je preko razglasa veselu dečju melodiju.

Nesvakidašnji gest pozdravili su putnici, koji su aplaudirali šoferu i, istovremeno, jednogodišnjoj Milici pevali pesmu.

Zadivljena pažnjom vozača, Beograđanka Ana Maksimović, mama male Milice, pohvalila ga je na društvenim mrežama. Zato je u sredu cela prestonica pričala o ovom ljubaznom čoveku koji je mnogima vratio veru u ljude.

I KONTROLORI U ČUDU

Zanimljivo je i da su i kontrolori “Busplusa” bili zbunjeni prizorom u vozilu. Iz autobusa je dopirala dečja muzika, pa tako, u čudu, nisu ni ušli u vozilo da prekontrolišu karte putnicima. Ponovo se začuo aplauz, ovog puta namenjen maloj Milici, jer ih je “spasla” kontrole.

“Tolika se prašina digla, a ja sam uradio samo sitnicu”, kaže, za “Novosti”, Ivan Filipović, koji već 15 godina radi za volanom, a tri godine kao vozač u javnom gradskom prevozu.

“I ja imam bebu, Maksima koji ima godinu i po. Znam kako je teško smiriti dete kad se zaceni. Plakalo je desetak minuta, i majka nikako nije uspevala da ga umiri. Nije bilo gužve, klima-uređaj je bio uključen na 25 stepeni, ali beba je bila nervozna. Kad sam primetio da se i majka unervozila, jer nije uspevala da je umiri, preko razglasa sam pustio pesme s kojima uspavljujem svog Maksima. Telefon mi je pun dečjih melodija, ali sam odabrao “Razbole se lisica”, jer je mom detetu omiljena, a delovala je i na bebu u autobusu”.

Ana Maksimović (36), Miličina mama, kaže da zna koliko je naporan posao vozača i da ovakav gest nikad ne bi očekivala.

“Milica je navikla na prevoz jer se često vozimo autobusom. Ipak, te večeri, kad smo se vraćali sa Ade Ciganlije, počela je da plače, a posle nekoliko stanica bukvalno da urla. Plakala je bez prestanka, a mene je već počela da hvata panika. Nisam znala šta da radim,” priča Ana.

Kad se preko razglasa u vozilu začula poznata melodija, svi putnici, pa i ona, bili su u šoku.

“Milica je odmah prestala da plače. Onda su svi počeli da aplaudiraju vozaču, a Milica je počela da se smeje i igra”, kroz osmeh govori Maksimovićeva.

Kad je počela pesma “Slon lepotan dodolan”, putnici u autobusu su pevali. Sledećih pet stanica dečje pesme su odzvanjale autobusom javnog gradskog prevoznika.

 

 

Izvor: Novosti

 

5 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
L0RY
09/08/2018 11:07

Divno 🙂

Vozac.C.kategorije
09/08/2018 11:13

A gde u Novom Sadu ide autobus 511 ?

Makaroni
09/08/2018 11:59

U zemlju Nedodjiju, poseti nas nekad 🙂

Biljana
09/08/2018 13:05

Koji kralj…

Petar
09/08/2018 13:54

Kada bi malo bolje obratio paznju na ono sto citas video bi da lepo pise u BGD-u, ali…