Foto: nsuzivo.rs / Ilustracija

Gost iz Norveške ugasio je cigaretu i bacio je na zemlju vođen primerom ostalih pušača pored sebe i seo u taksi, a onda je na prozor pokucao komunalni policajac. Pasoš mu je oduzet uz obrazloženje da će biti vraćen kada plati kaznu.

Ovo se minulog vikenda dogodilo norveškom državljaninu R. S. (42) na Aerodromu “Nikola Tesla”. U subotu oko podneva on i J. V. (43), njegova nevenčana supruga iz Srbije, sleteli su u našu vazdušnu luku, piše “Politika”.

Dok je J. V. preuzimala taksi potvrdu na aerodromu, njen suprug je zapalio cigaretu ispred aerodromske zgrade gde su, kako su naveli, i ostali putnici pušili.

Kada je stigao taksi, R. S. je ugasio cigaru i opušak bacio na zemlju. Čim je par iz Norveške ušao u taksi komunalni policajac je pokucao na prozor na strani vozila na kojoj se nalazio R. S. da bi mu oduzeo pasoš.

“Policajac je rekao mom mužu da izađe iz vozila upitavši ga da li zna šta je uradio. Suprug je odmah odgovorio da zna, da mu je žao zbog toga i da će odmah pokupiti opušak. Policajac je uzratio da tako ne može i zatražio mu je pasoš”, prepričava J. V.

Da bi dobio prekršajni nalog za plaćanje kazne, R. S. koji radi u okviru vojske u Kraljevini Norveškoj, kako navodi ovaj par, predao je pasoš. Ali, tu nije bio kraj.

“Komunalni policajac mu je oduzeo pasoš uz objašnjenje da će mu biti vraćen kada kazna bude plaćena i da će moći da se podigne u sedištu Komunalne policije u Makenzijevoj. Putna isprava je oduzeta bez ikakvog pisanog traga i dokaza o tome”, ukazuje par iz Norveške.

Oni su uvereni da je policajac tako postupio ne zbog kršenja komunalnog reda i opuška, već su uočiili da ih je on posmatrao da još dok su čekali taksi i primetio da ne pričaju ni srpski ni engleski. Kada ga je J. V. pitala zbog čega tako postupa kada su opušci na svakom mestu, policajac je uzvratio da ne može svakoga da uhvati na delu.

Par je juče bio u sedištu Komunalne policije kako bi platili kaznu i vratili pasoš, a J.V. je i na aerodromu, ali i ispred sedišta Komunalne policije, slikala brojne opuške.

Izvor: Blic
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments