Nova, morbidna dečija igra u Srbiji

       

Jedna od najpopularnijih tema današnjice svakako je vršnjačko nasilje. Nasilje u školama je značajan problem sa kojim se suočavaju deca, roditelji i škole. 

Tinejdžeri postaju sve brutalniji prema svojim vršnjacima, a nasilje je znatno izraženije u osnovnim, nego u srednjim školama.

Na društvenim mrežama zapažen je novi vid nasilja đaka od strane njihovih vršnjaka, i to na prilično jeziv način. Naime, kako je objavila jedna korisnica Tvitera, osnovci su počeli da prave virtuelne umrlice svojim drugarima i drugaricama, koje dele po društvenim mrežama.

Kako je navedno u objavi, te objave u sebi sadrže datum, fotografiju sa sve tekstom: “Počivaj u miru brate”.

Korisnica Tvitera koja je obelodanila da se u novosadskim osnovnim školama ovo dešava, napisala je da radi kao profesor, te da je slučaj prijavljen inspekciji za vršnjačko nasilje. Ona je navela da je dete čiji su umrlicu napravili njeni vršnjaci, u njenom odeljeju, da se ono sporo i teško oporavlja od šoka, te da je ona preduzela sve mere i alarmirala nadležne, kako se slični incidenti ne bi ponavljali.

Vršnjačko nasilje je problem za koji nisu potrebni veliki uvodi. Čije god dete je bilo maltretirano, šikanirano, ismevano ili na bilo koji način isključeno iz društva, zna o čemu govorimo.

Psiholog Aleksandra Janković kaže da je ovakav vid nasilja među osnovcima, na paradoksalan način predstavlja jedan vid prevazilaženja straha od smrti.

 

Izvor: Telegraf

 

5 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Aleksa
15/11/2018 11:46

Sada preduzimajte kada neko VAN ŠKOLE maltretira svoje vršnjake, a šta je bilo sa Aleksandrom Jankovićem?

Bogdan
15/11/2018 17:53
Reply to  Aleksa

Samo pisu nema od toga nista

Lanmi sajko
15/11/2018 12:02

Kako pise u naslovu, pomislio sam da su isekli glavu nekom i onda igrali fudbal sa istom hahahahhahahahahahahah ovo nije nasilje :DDDDDDDD

Vrsnjacki nasilnik
15/11/2018 17:27
Reply to  Lanmi sajko

Iskreno mi zao sto ovakva glupost meji nije pala na pamet. Brt do jaja fora

No name
19/11/2018 21:41

Ti si decko debil!