NOVA ODLUKA: Etihad ostaje u kompaniji Air Serbia

       

Etihad ostaje u vlasništvu Er Srbije udelom od 49 odsto i u potpunosti je posvećen partnerstvu. Kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata nastaviće da podržava većinskog vlasnika Er Srbije, Vladu Srbije”, saopštila je Er Srbija.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je zadovoljna zbog odluke o nastavku strateškog partnerstva.

“Pet godina od uspostavljanja partnerstva, Er Srbija stoji čvrsto na nogama. Cilj akcionara bio je da se stvore nove mogućnosti za kompaniju i u tome smo uspeli. Uvereni smo da je pred nama vreme sa još boljim rezultatima. Možemo da budemo izuzetno zadovoljni perspektivom naše nacionalne aviokompanije”, izjavila je Brnabić.

Odluku o produžetku strateškog partnerstva pozdravio je i Robin Kamark, generalni direktor za strateška partnerstva u Etihad aviejšn grupi.

– Drago nam je što smo u prethodnom periodu uspeli da pomognemo Er Srbiji da postane ono što je danas. Radujemo se novoj fazi našeg strateškog partnerstva i u svakom trenutku možete da računate da ćemo biti predan i pouzdan partner – naglasio je Kamark i dodao da je uveren u još bolje rezultate za Er Srbiju.

Aktuelni prelazni generalni direktor Dankan Nejsmit, kao i Deklan Keler, koji obavlja dužnost izvršnog direktora za saobraćaj, ostaće na tim pozicijama do 31. decembra 2018. godine.

“Članovi Nadzornog odbora Er Srbije iskoristili su priliku da se zahvale Etihad ervejzu na dosadašnjim rezultatima i naglasili da su uvereni da će njihova podrška omogućiti da i u narednom periodu Er Srbija potvrdi reputaciju koju je stekla, a to je da je dobra kompanija sa odlično obučenim osobljem i velikim brojem destinacija zbog kojih i jeste najbolja kompanija u regionu”, piše u saopštenju Er Srbije.

Autor: Telegraf.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Stalni turista
03/07/2018 10:07

Ni evroazijski ni transatlantski letovi svih ostalih kompanija nemaju toliko los odnos cene i kvaliteta kao svi letovi er srbije jz beograda. Sramota je koliko para uzimaju za low cost uslugu. Sto se napretka tice, dalje nece sa ovakvim tretinjem musterija.

Igor
03/07/2018 10:27

Valjda ER Serbija ostaje u vlasnistvu Etihada.. a ne obrnuto..

Crni
03/07/2018 13:46

“Etihad ostaje u vlasništvu Er Srbije udelom” – ne ostaje etihad u vlasnistvu er Srbije vec obratno. Ili mozda copy-paste novinarstvo ne prepoznaje razliku. Ne znas da je er Srbija toliko ojacala da kupi Etihad ili sam sta propustio?