Uskoro na snagu stupa novi Zakon o bezbednosti saobraćaja. Prema novim propisima, između ostalog, više neće biti besplatnih tehničkih pregleda, a bez fotografije i snimaka vozila na liniji više neće biti moguće  registracija vozila. Još se ne zna tačan iznos usluge tehničkog pregleda, ali će država propisati minimalnu i maksimalnu vrednost.

“O visini cena odlučiće Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Pozitivno je to što će se stati na put nesavesnim vlasnicima preduzeća koja obavljaju tehnički pregled kroz papire i koja vozače mame besplatnim tehničkim pregledom, jer ih stimulišu visokim provizijama koje im daju osiguravajuća društva”, rekao je Vladimir Marinković, predsednik Nacionalne asocijacije tehničkih pregleda.

Marinković je dodao da je bilo slučajeva da se porukom na Vajberu pošalju podaci o vozilu, a registraciona nalepnica vlasniku stigne na kućnu adresu.

“Sada je za pregled jednog vozila potrebno najmanje 35 minuta. Da bi se izbegle gužve biće potrebno da se radi i u drugoj smeni, a samim tim biće potrebno i više radnika, što povećava troškove.  Nadamo se da ćemo biti konsultovani prilikom određivanja cene, da bismo izbegli nesporazume”, rekao je Marinković.

Sadašnja cena tehničkih pregledaza vozila B kategorije kreće se od 400 do 1200 dinara, naravno osim onih besplatnih.

izvor: telegraf.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments