Ministarstvo privede obavestilo je privredne subjekte da su dužni da svakom zaposlenom radniku koji izlazi zbog posla od 17 do 05 časova izdaju odgovarajuću potvrdu.

Poslodavac koji ima do 100 zaposlenih u smeni koja traje u periodu zabrane kretanja, potvrdu izdaje na dnevnom nivou, dok poslodavac koji ima više od 100 zaposlenih u smeni koja traje u vreme zabrane kretanja potvrdu izdaje na nedeljnom nivou, za svako zaposleno lice za koje je dobijena saglasnost MUP-a da su izuzeti od primene navedene naredbe.

Ministarstvo posebno ističe da će počev od sutra, 28. marta, od 17 časova, prilikom kontrole poštovanja Naredbe o zabrani i ograničenju kretanja lica na teritoriji Srbije, pripadnici MUP-a tražiti na uvid potvrdu izdatu od strane poslodavca.

Ova potvrda će važiti isključivo ukoliko se lice nalazi u bazi podataka Ministarstva unutrašnjih poslova i za koje je dobijena saglasnost da su izuzeti od primene Naredbe.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će prihvatati i potvrde u elektronskom obliku, skenirana potvrda na telefonu, tabletu i slično, navodi se u obaveštenju objavljenom na sajtu Ministarstva privrede.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments