Od danas ne važi trajna registracija za mopede

       

Od danas prestaje da važi trajna registracija za mopede. Nakon tog datuma, svi će morati da imaju standardnu registraciju i da je obnavljaju svake godine.

Na ulicama i dalje mogu da se vide skuteri sa novim i starim, tj. trajnim tablicama. Pre nekoliko godina izmenjen je Zakon o bezbednosti saobraćaja, ali nije donet podzakonski akt u vezi tehničkih pregleda, pa je mopedima sa trajnom registracijom ostavljena mogućnost da zadrže taj status ukoliko ne dođe do promene vlasnika.

Dakle, mopedi već dugo ne mogu da dobiju trajnu registraciju, ali oni koji su je imali, mogli su da je zadrže. Sve do aprila 2019. godine.

U aprilu prošle godine stupio je na snagu izmenjen Zakon o bezbednosti saobraćaja, pa je vlasnicima mopeda sa trajnom registracijom ostavljeno godinu dana da uzmu nove tablice, tj. da obave standardnu registraciju. Dobijaju novu saobraćajnu dozvolu, nove registarske tablice i registracionu nalepnicu.

Registracija se produžava svake godine, a važe ista pravila kao za automobile. Sve mora da bude ispravno i bez izmena ili dodataka kada su u pitanju svetla, sedišta, upravljač i drugi delovi.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, do 7. aprila će sprovoditi akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.

Akcija je počela 1. aprila na svim važnim putnim pravcima u 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

 

Izvor: Telegraf

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
RnGrD
03/04/2019 10:18

Lopovcine belosvetske

veki
03/04/2019 14:54

Od sledece godine cemo i bicikle registrovati pod izgovorom (da ih neko ne ukrade)

zec
03/04/2019 17:48

paa ajd ..nek bude ..al koja pametnica je smislila da apn i zoljica idu na drugu kategoriju kad mi specifikacija do 45 km na sat fabricka kako i nov zakon trazi…a testovi isti za ..am a1 a2 i a …zakon protiv zakona hahahahahaaaa….sramotaaaaa ..