Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je šest gradova predložilo lokacije za gradnju 20.295 jeftinih stanova za pripadnike vojske, policije i službi bezbednosti.

Mihajlovićeva je istakla da bi gradnja mogla da počne već u prvoj polovini naredne godine, i dodala da će stanovi biti građeni u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu i Vranju.

Ona je naglasila da će odmah nakon Nove godine predložiti Radnoj grupi za gradnju ovih stanova lokacije na kojima u najkraćem roku može da počne izgradnja.

U Beogradu postoji potreba za izgradnjom nešto više od 14.000 stanova za pripadnike snaga bezbednosti i Uprava Grada Beograda predložila je pet lokacija za gradnju ovih stanova“, ukazala je Mihajlović.

Lokacije stanova za pripadnike snaga bezbednosti

Od svih lokacija smatramo da je najbolja u Banji Ovča na opštini Palulula, koja bi mogla da bude pripremljena za gradnju u prvoj polovini 2018. godine“, podvukla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, ovde bi moglo da se izgradi više od 2.000 stanova, što bi bila prva faza gradnje svih potrebnih stanova u Beogradu.

Ona je rekla da je Novi Sad, u kome postoji potreba za izgradnjom 1.800 stanova, predložio četiri lokacije za gradnju jeftinih stanova: Sajlovo, Jugovićevo, Paragovo i Mišeluk 2.

Sve predložene lokacije u Novom Sadu su prihvatljive, delimično su opremljene i potrebno je uložiti u komunalnu infrastrukturu. Izgradnja može početi na jednoj ili više lokacija istovremeno u drugoj polovini naredne godine, navela je Mihajlović.

Ona je ukazala na to da je u Nišu planirana gradnja više od 2.000 stanova, a grad je predložio da se oni grade na prostoru kasarne Knjaz Mihajlo.

Međutim, nakon ovog predloga stigla je informacija da se na ovoj lokaciji nalazi arheološko nalazište koje bi usporilo ili onemogućilo izgradnju, tako da će Niš predložiti novu lokaciju za jeftine stanove, poručila je Mihajlović.

Ona je dodala da Kragujevac ima potrebu za gradnjom 533 jeftina stana, i dodala da je gradska uprava predložila da se svi stanovi izgrade u naselju Denino brdo, ali je potrebno da se uloži dosta sredstava u komunalno opremanje ove lokacije.

Mihajlovićeva je rekla da je lokalna vlast u Kraljevu odredila samo jednu lokaciju – Voćareve livade u naselju Ribnica, na kojoj se može izgraditi više od 1.000 jeftinih stanova, koliko je i potrebno za pripadnike snaga bezbednosti Srbije u ovom gradu.

Mihajlovićeva je navela da je Vranje predložilo šest potencijalnih lokacija za izgradnju više od 800 stanova za vojsku i policiju.

Pošto je pregledana dokumentacija, u Vranju u prvoj polovini 2018. godine može početi gradnja stanova na tri lokacije na kojima bi mogli da se izgrade svi stanovi za potrebe naših snaga bezbednosti, poručila je ona.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments