Stefan Rusov i Milica Mirjanić su pronađeni, više od 40 sati nakon što su nestali na Beljanici. Srbija je strepela za sudbinu dvoje mladih, dok je veliki broj policajaca i volontera tragao za njima.

– Malo me je sada popustio adrenalin, i sustigao me je umor. Dobro smo i Milica i ja, sve je sada u redu – rekao je Stefan,  premoren nakon dana i noći provedenog u planini, navode Večernje novosti

On je još dodao:

– Ne bi se dobro završilo da nismo naleteli na kolibu. Bio je mrkli mrak, samo smo uleteli unutra. Mislili smo da ćemo naći neke meštane u okolini, međutim svuda je pustoš tamo, nije bilo apsolutno nikoga.U potrazi je učestvovalo ukupno 29 pripadnika sektora za vanredne situacije, sa 11 vozila i psom, kao i 25 pripadnika PU Jagodina, četiri pripadnika PU Bor, četiri pripadnika Uprave kriminalisticke policije i dva policajca PU Kragujevac.Mladić je rekao da se kola nisu pokvarila, već su tokom vožnje naleteli na duboki sneg, pa da ne bi trošili gorivo na grejanje, rešili su da se sklone na sigurno, u kolibu.

Telegraf.rs

– Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali u potrazi, i medijima koji su digli buku i na taj način pomogli potragu – rekao je na kraju Stefan.

Kurir.rs

U potrazi je učestvovalo ukupno 29 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa 11 vozila i psom, kao i 25 pripadnika PU Jagodina, 4 PU Bor, 4 Uprave kriminalističke policije i 2 PU Kragujevac.Takođe, pripadnik SVS bio je angažovan i na pretrazi terena iz vazduha, zajedno sa pripadnicima Helikopterske jedinice koji su pretražili više lokacija uz tok reke Resave, Kanjon reke Resave, mesta Debeli i Jelovi potok kao i obilazak vrha Benjanice.

Kurir.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Vlado
20/12/2020 20:33

E sad gledajte idete na takva mesta a sipate na pumpama po 1000rsd. I onda nemate da upalite auto i da se grejete. Ne krecite na bilo kakav put ako nemate pun rezervar goriva i nesto za jesti.

Jela Bela
20/12/2020 21:19

Deca su kompletna idioti, digli su 40 ljudi na noge jer ne zna da odglavi auto iz snega. Idu u sumu nocu, a nemaju ni kompas, kamoli drugo znanje za snalazenje u prirodi. Sedeti 40 sati i cekati da te neko pronadje?

vv vv
20/12/2020 23:49
Reply to  Jela Bela

nista lanci za sneg, nista lopatica.. a snega koliko ima na slikama da raskopas rukama