Predstavljene su usavršene i modifikovane puške i pištolji iz proizvodnog programa preduzeća namenske industrije Srbije –”Zastava oružje” iz Kragujevca.

Pripadnici SAJ-a, beogradskog odreda Žandarmerije, Policijske brigade i interventnih jedinica policije danas su vršili gađanje iz pištolja EZ 9 i EZ 9 kompakt, kalibra 9 milimetara, automatskih pušaka M05 E1 i M05 E3, kalibra 7,62 milimetara, opremljenih mehaničkim i optičkim nišanima i podesivim kundakom, i automata M05 C1, kalibra 7,62 milimetara, sa preklopnim kundakom i refleksnim nišanom.

Reč je o usavršenim modelima streljačkog naoružanja u čijoj su izradi učestvovali domaći proizvođači namenske industrije – “Zastava oružje” iz Kragujevca, “Teleoptik” iz Zemuna i “Prva petoletka” iz Trstenika, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovali su predstavljanju.

Stefanović je istakao da je ova prezentacija, koja je održana u bazi Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), bila prilika da se vidi šta domaća vojna namenska industrija može da ponudi policiji.

Pripadnici policije će u narednim danima testirati novo naoružanje, objasnio je on, i dodao da je cilj da se jedan deo starog naoružanja zameni i na taj način doprinese tome da policajci budu bolje zaštićeni i efikasniji u izvršavanju redovnih zadataka.

Potpredsednik Vlade je ujedno izrazio zahvalnost ministru odbrane i ljudima iz vojne industrije na njihovoj spremnosti da uvek izađu u susret policiji kako bi se ona naoružala jednako dobro kao i Vojska Srbije.

On je dodao da je cilj da policija koristi sve što može od domaćih proizvoda, kao što već koristi oklopna vozila “lazar” i “miloš”, ali i modernizovani “BOV”, koji se radi u saradnji sa SDPR-om, kako bi se i na taj način uštedelo.

Vulin je istakao da se bezbednosne strukture u ovoj zemlji ne dele na vojsku i policiju, jer svi rade potpuno isti posao, zbog čega moraju biti opremljeni na istovetan način i u skladu sa potrebama njihovog konkretnog posla.

Vulin je takođe  izrazio uverenje da su proizvodi odbrambene industrije Srbije dovoljno dobri i za srpsku vojsku i za policiju, i da će se i na taj način poboljšati svakodnevni život svakog vojnika i policajca.

 

Foto: Instagram

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments