Neurohirurg Danica Grujičić kaže za RTS da će fondacija koja nosi njeno ime pomagati mladim talentima.

Danica Grujičić rekla je gostujući u Dnevniku RTS-a da je Fondacija “Zajedno za mlade–Prof. dr Danica Grujičić” osnovana na inicijativu studenata Univerziteta u Kragujevcu, a da je ideja fondacije da pomaže deci i mladima od osnovne škole do fakulteta i omogući im da dalje razvijaju svoj talenat.

“Ideja mladih je bila da se formira fond za najbolje među njima. Ta deca su pokazala da imaju mozak koji uključuju i da niko ne razmišlja za njih. U Užicu je bila tribina na kojoj je predloženo da se fondacija zove mojim imenom. Fondacija će pomagati najboljima iz oblasti nauke, umetnosti, sporta”, objašnjava Grujičićeva.

Dodaje da će u narednih mesec dana biti gotov sajt kako bi mladi mogli da se kandiduju.

“Prvo ćemo ići preko preporuka učitelja, nastavnika, profesora, možda će moći da se kandiduju i neki klubovi. Naravno da i drug, drugarica mogu da predlože svoje prijatelje ako znaju da su posebni u nekoj oblasti”, napominje profesorka Grujičić.

Nada se, kaže, da će država shvatiti da mora da ulaže u znanje i pamet.

“Očekujemo da ta deca koja donose medalje budu smeštena u prijatnim uslovima a ne da gledaju da li imaju novca za avionsku kartu”, kaže Danica Grujičić.

Posebnu zahvalnost uputila je studentima iz Kosovske Mitrovice koji su šest sati putovali kako bi došli na promociju Fondacije koja je sinoć održana u Beogradu.

Grujičićeva napominje i da će svaki prikupljeni dinar biti apsolutno transparentan.

“U upravnom odboru će biti ljudi koji su se dokazali u svojim strukama i kojima taj novac ne treba”, ističe profesorka Grujičić.

 

Izvor: RTS

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments