Osnovcima masovno pozlilo posle ručka u školi? U školi tvrde da se radi o stomačnom virusu

       

Najmanje dvadesetoro dece požalilo se na stomačne bolove, praćene povraćanjem i dijarejom, koje su dobili sinoć po povratku iz produženog boravka OŠ “Radoje Domanović” sa Novog Beograda.

Dok roditelji sumnjaju da je reč o trovanju ručkom, iz škole tvrde da je za sve kriv stomačni virus. Sanitarna inspekcija ispituje šta se desilo.

Kako kažu roditelji, prvi simptomi pojavili su se ubrzo nakon što su decu doveli iz produženog boravka. U slučaju jednog oca – oko 16 sati.

“Moja ćerka (7) je jedna od brojne dece koja su se javila sa istim problemom – naglim povraćanjem i dijarejom. Već oko 18 časova potpuno je dehidrirala. Odveli smo je u privatnu zdravstvenu ustanovu, gde nisu mogli da joj pronađu venu. Sve su joj vene bile prazne. Do tri, četiri sata jutros bili smo u bolnici, a ona je za to vreme primila tri infuzije”, rekao je otac B.S. za Telegraf.rs.

U školi tvrde da nema govora o trovanju, te da se radi samo o stomačnom virusu. Na jučerašnjem meniju inače je bila testenina u sosu sa mesom.

Šta se zaista desilo utvrdiće Sanitarna inspekcija.

“Prijavljen nam je slučaj u OŠ “Radoje Domanović” i inspekcija je u toku. U saradnji sa Gradskim zavodom ispitujemo šta se desilo, ali vam u ovom trenu ne mogu ništa više reći”, rekao je za Telegraf.rs dr Radosav Mitrović iz Odseka za sanitarni nadzor.

Izvor: Blic/Telegraf

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments