Foto: Trought Catalog

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da je zbog globalne situacije sa korona virusom već 80 odsto turističkih aranžmana za februar i mart otkazano, navodeći da će se o konačnoj šteti u turizmu govoriti u narednih nekoliko dana kada se bude videli hoće li se takav trend nastaviti.

Ljajić je kazao da je primećen manji broj turista iz Kine, ali i iz drugih zemalja.

“Plašimo se da će naša hotelijerska industrija u Beogradu i šire pretrpeti veliku štetu. Do juče nismo imali otkazivanje aranžmana za drugu polovinu aprila, a u pojedinim hotelima se otkazuju aranžmani i za maj. O konačnoj šteti ćemo govoriti narednih dana. Ako se to nastavi šteta će zaista biti velika”, rekao je Ljajić za Prvu televiziju.

Prema njegovim rečima, najnovije procene Svetske turističke organizacije govore o smanjenju međunarodnih turističkih putovanja za čak jedan do tri odsto.

“To će sve zavisiti od dužine trajanja ove epidemije. Ukoliko se ne smiruje, onda će ti gubici biti značajno veći, a to će se odraziti i na naš turistički promet i devizni priliv”, rekao je Ljajić.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments