Otvoren logistički centar Lidla

       

Kompanija Lidl, nemački prehrambeni trgovinski lanac broj jedan u Evropi, stigla je i u Srbiju, otvaranjem logističkog centra u Novoj Pazovi.

Lidl, prvi savremeni diskontni lanac uopšte u Srbiji, najavio je da će tokom ove godine istovremeno otvoriti između 10 i 20 prodavnica i započeti najveći talas zapošljavanja u Srbiji.

PROČITAJTE: Lidl u Novom Sadu do kraja godine

Logistički centar kompanije Lidl Srbija, gde će biti zaposleno oko 180 ljudi, prostire se na više od 45.000 kvadratnih metara, ima kapacitet za skladištenje 30.000 paleta i 120 utovarnih i istovarnih rampi.

Ima kapacitet za snabdevanje 100 prodavnica.

Jedan je od najvećih objekata u Jugoistočnoj Evropi koji je nosilac LEED Gold sertifikata za poštovanje najviših standarda u održivoj gradnji, zbog korišćenja održivih građevinskih materijala, efikasnije upotrebe vode i smanjenja otpada, bolje energetske performanse zgrada, pa do pružanja boljih uslova za rad, poput kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru i obezbeđivanja dnevnog svetla.

Lidl Srbija, kao značajan investitor i poslodavac, u proces izgradnje logističkog centra uključio je srpsku građevinsku industriju angažovanjem domaćih projektantskih, nadzornih i izvođačkih firmi sa ukupno angažovanih 50 podizvođača.

Gradnja logističkog centra je trajala godinu dana, a učestvovalo je oko 2.000 ljudi različitih profila. Objekat ima pet temperaturnih zona i jedan je od retkih logističkih centara koji ima dnevnu svetlost.

Centar je jedinstven i po tome što ima komoru namenjenu isključivo za skladištenje čokoladnih proizvoda (+18 stepeni).

Svi zaposleni u kompaniji Lidl Srbija, pa tako i u logističkom centru, imaju elektronsku evidenciju radnog vremena, tako da im se svaki minut prekovremenog rada plaća.

Lidl Srbija je objavio konkurs za više od 1.000 prodavaca u 18 gradova, u Beogradu, Boru, Indiji, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Jagodini, Kikindi, Kragujevcu, Kruševcu, Pančevu, Smederevu, Somboru, Subotici, Šapcu, Užicu, Vršcu i Zrenjaninu.

Ovaj nemački trgovinski lanac prehrambenih proizvoda, sa više od 10 hiljada prodavnica u svetu, oko 225. 000 zaposlenih i više od 150 logističkih centara.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i generalni direktor Lidla Srbija Tomislav Šapina su pritiskom na dugme podigli rampu za prvi kamion Lidla koji je stigao u novoizgrađeni Logistički centar.

To je, istakao je predsednik Srbije, još jedan korak na dugačkom i zahtevnom putu ka evropskim standardima života za sve naše građane.

On je ukazao da je vrednost investicije u Novoj Pazovi 55 miliona evra, da će do kraja godine biti otvoreno i 16 prodavnica Lidla, u kojem će posao imati 1. 500 od čak 23.000 onih koji su se kandidovali za rad u toj kompaniji u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Komentari: