Predstavnica Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Jovana Milovanović rekla je na Kopaonik biznis forumu da će pacijentima u Srbiji uskoro biti dostupni inovativni lekovi za karcinom dojke, hroničnu limfocitnu leukemiju i hepatitis C.

Milovanović je naglasila da RFZO i Ministarstvo zdravlja imaju za cilj da se što više inovativnih lekova stavi na pozitivnu listu, a sve u skladu sa preporukama Republičke stručne komisije i finansijskim mogućnostima.

Podseća da je 2016. godine na pozitivnu listu stavljeno 23 inovativna leka,kao i da je godinu dana kasnije uveden još jedan savremeni lek, a da će ove godine inovativnu terapiju dobiti pacijenti oboleli od karcinoma dojke, hronične limfocitne leukemije i hepatitisa C.

“U okruženju jesu veća izdvajanja za inovativne lekove, ali RFZO plaća lekove u roku od 60 dana”, naglasila je Milovanović.

Za zdravstvo u Srbiji izdvaja se oko 240 evra po glavi stanovnika.  Nakon završetka izgradnje KC Niš, krenuće rekonstrukcija kliničkih centara u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, navode u RFZO.

izvor: tanjug.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments