Bivši lider Demokratske stranke Bojan Pajtić već 3 godine izbegava da se pojavi na sudu po tužbi Javnog preduzeća “Elektromreže Srbije” (EMS).

Pajtić se na suđenje nije odazvao 18 puta, a juče je odbio da otvori vrata stana policajcima koji su došli da ga odvedu na ročište.

Podsetimo, EMS je tužio Pajtića zbog izjava iz 2015. godine da su nekadašnji direktor Nikola Petrović i njegovi saradnici tražili mito od 2 miliona evra kako bi vetropark priključili na elektromrežu.

Taj predmet bi početkom oktobra trebalo da zastari, a Pajtić je po svemu sudeći rešio da izbegava pozive na suđenje.

Navodna afera “Vetropark” plasirana je 2015. godina kada je objavljen papir kao navodni transkript razgovora Pajtića i supruge vlasnika “Kontinental vindsa”  Lidije Udovički. Na njemu piše da mu je Udovički tražila mito od 2 miliona evra. To su negirali Udovički, tadašnja direktorka kompanije Ana Brnabić, a direktor EMS Nikola Petrović je ispitivan na poligrafu i ispostavilo se da su optužbe lažne.

On je, kako bi izbegao dolazak u sud, pisao različita opravdanja zašto je sprečen da dođe, pa je tako jednom napisao i da je “imao grčeve u stomaku i osam prolivastih stolica”.

Nekadašnji direktor EMS Nikola Petrović pojavio se juče na sudu, ali je ročište odloženo zbog izostanka Pajtića.

“Očigledno je da je Bojan Pajtić samo jak na rečima, kada treba da se tvituje, da se proturi neka laž i izmisli afera. A kada treba da se dođe na sud i pruži dokaz za ono što priča, onda se ponaša kao neki mali pacov i krije se po kući ili se vadi na proliv”, rekao je Petrović.

 

Izvor: Kurir.rs/Informer

 

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Klop
10/07/2019 08:06

Ne odaziva se? Kako onda ide u Segedin na bazene? Ja ne platim 5000 za pojas pa me hapse u pola dva.