Pet osoba umrlo od groznice Zapadnog Nila

       

U Srbiji je do srede registrovano 70 slučajeva oboljevanja od groznice Zapadnog Nila, uključujući pet smrtnih ishoda, objavljeno je na sajtu Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”.

Čеtiri smrtna ishoda u Јužnоbаčкоm оkrugu i јеdаn nа tеritоriје Grаdа Bеоgrаdа, kоd оsоbа muškоg pоlа, stаrоsti оd 56 dо 84 gоdinе, sа pridružеnim hrоničnim оbоljеnjimа kојi sе mоgu dоvеsti u vеzu sа оbоlеvаnjеm оd grоznicе Zаpаdnоg Nilа.

Po podacima Instituta, potvrđeni slučajevi oboljevanja registrovani su u Beogradu (30) i u Južnobanatskom (15), Južnobačkom (12), Zapadnobačkom (6), Podunavskom (2), Severnobantskom (1), Srednjebanatskom (2) i Sremskom (2) okrugu, a oboleli su starosti od 22 do 84 godine.

Groznica Zapadnog Nila je virusno oboljenje koje se prenosi ubodom komaraca.

 

Izvor: Srbija Danas

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
pilence
01/08/2018 00:05

Svagde se u svetu komarci prskaju iz vaduha samo kod nas je to navodno zabranjeno . U Španiji se komarci prskaju iz vaduha dronovima a kod nas su to španska sela . Dokle da nas lažu da je zabranjeno u EU da se prskaju komarci iz vazduha kad u Beogradu u užoj teritoriji grada postoji prašuma Srbija šuma koja je obrasla bagrencom i koja se neodržava a sa druge strane imamo Dunavske profile koje se isto tako nemogu tretirati sa zemlje i koje su rasadnik komaraca i zaraze . Nema nadležnih iz grada kome više možemo da se obratimo a… Učitaj još »