Pet osoba umrlo od groznice Zapadnog Nila

       

U Srbiji je do srede registrovano 70 slučajeva oboljevanja od groznice Zapadnog Nila, uključujući pet smrtnih ishoda, objavljeno je na sajtu Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”.

Četiri smrtna ishoda u Južnobačkom okrugu i jedan na teritorije Grada Beograda, kod osoba muškog pola, starosti od 56 do 84 godine, sa pridruženim hroničnim oboljenjima koji se mogu dovesti u vezu sa obolevanjem od groznice Zapadnog Nila.

Po podacima Instituta, potvrđeni slučajevi oboljevanja registrovani su u Beogradu (30) i u Južnobanatskom (15), Južnobačkom (12), Zapadnobačkom (6), Podunavskom (2), Severnobantskom (1), Srednjebanatskom (2) i Sremskom (2) okrugu, a oboleli su starosti od 22 do 84 godine.

Groznica Zapadnog Nila je virusno oboljenje koje se prenosi ubodom komaraca.

 

Izvor: Srbija Danas

1
Komentari:

1 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
1 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
pilence

Svagde se u svetu komarci prskaju iz vaduha samo kod nas je to navodno zabranjeno . U Španiji se komarci prskaju iz vaduha dronovima a kod nas su to španska sela . Dokle da nas lažu da je zabranjeno u EU da se prskaju komarci iz vazduha kad u Beogradu u užoj teritoriji grada postoji prašuma Srbija šuma koja je obrasla bagrencom i koja se neodržava a sa druge strane imamo Dunavske profile koje se isto tako nemogu tretirati sa zemlje i koje su rasadnik komaraca i zaraze . Nema nadležnih iz grada kome više možemo da se obratimo a… Učitaj još »