Foto: fox6now.com

Petočlana porodica iz Srbije koja letuje u Grčkoj na Lefkadi pozitivna je na koronavirus i u ponedeljak su primljeni u Univerzitetsku bolnicu u Janjini, gradu u severozapadnoj Grčkoj, u specijalno kovid odeljenje.

– Njihovo troje maloletne dece koja imaju blage simptome smešteni su na pedijatrijsku kliniku Univerzitetske bolnice – prenosi grčki sajt Skai.gr.

Ranije je Zavod za javno zdravlje u ovoj zemlji prijavio nova 24 slučaja. Četiri od njih identifikovana su nakon testiranja na graničnim prelazima.

Nedavno je grupa turista iz Srbije morala da napusti grčko ostrvo Eviju čiji stanovnici nisu želeli njihovo prisustvo iz straha od virusa korona. Grupa od njih 85 vraćena je u Srbiju nakon što je utvrđeno da je jedan putnik pozitivan na korona virus. Prema nekim informacijama, građani Evije, odnosno penzioneri iz tog mesta, izvršili su najveći pritisak da se naši turisti vrate u Srbiju, jer se boje virusa korona.

Podsetimo, grčke vlasti su, zbog povećanog broja novozaraženih korona virusom, početkom jula donele odluku da ne puštaju srpske turiste na jedinom otvorenom drumskom prelazu Kulata – Promahonas (bugarsko-grčka granica), a obustavljeni su i avio letovi iz Beograda.

Prema poslednjim informacijama, grčke granice za srpske turiste ostaju zatvorene barem do 1. avgusta, kada bi se radilo novo “skeniranje” epidemiološke situacije.

Izvor: Blic/Srbija Danas

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments