Petorici saobraćajaca koji su primali mito određen pritvor do 30 dana!

       
Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana petorici saobraćajnih policijaca iz Lazarevca, koji su uhapšeni zbog sumnje da su primali mito od učesnika u saobraćaju kako im ne bi pisali prekršajne prijave i naloge

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak odredio pritvor prema R.Ð. (48), S.N.(40), D.M. (38), I.Ð. (42) i Ž.P. (41), zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi mogli u toku istrage uticati na svedoke.

Prethodno je Posebno odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu pokrenulo istragu protiv njih zbog sumnje da su izvršili krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

Policija je u utorak saopštila da postoji sumnja da su oni od više učesnika u saobraćaju koje su zatekli u izvršenju prekršaja, zahtevali i primali novac u različitim iznosima i da uočene prekršaje nisu evidentirali.

Na taj način su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist, a protiv učinilaca saobraćanih prekršaja nisu sprovedeni odgovarajući prekršajni postupci.

1
Komentari:

1 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
1 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Gang

Voleo bih da ispratite slučaj, da nas obavestite koliku će kaznu oni dobiti, tj neće!