Foto: Streljački savez Srbije/RTV

Posle mesec i po dana pauze, predstojećeg vikenda nastavlja se streljačka sezona u Srbiji, saopštio je danas Streljački savez Srbije (SSS).

Kako se navodi, u petak će biti održano treće kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije u gađanju MK sport pištoljem za žene, a u subotu i nedelju finalni turnir Kupa u svim olimpijskim disciplinama malokalibarskim oružjem.

Oba takmičenja će biti održana na strelištu SSS u Beogradu na Carevoj ćupriji, a domaćin trećeg kola i završnog turnira trebalo je da bude SD Novi Sad 1790.

Međutim, u Novom Sadu još uvek nisu dozvoljene sportske manifestacije, pa je SSS nadmetanja prebacio u Beograd.

Pauza trajala je od kraja juna, a u tom periodu, kalendar je, u skladu sa razvojem epidemiološke situacije, nekoliko puta korigovan i nastavak sezone odlagan.

Sada su se stekli uslovi da strelci, u skladu sa svim odlukama i preporukama nadležnih organa, ponovo počnu da se takmiče, što svi sa nestrpljenjem čekaju.

Pravo učešća na završnom turniru Kupa u svakoj disciplini ima po deset takmičara, na osnovu plasmana u kvalifikacionim kolima.

Finale Kupa u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava (3 puta 40 metaka) za muškarce i MK pištoljem za žene na programu su u subotu.

Za nedelju je zakazano nadmetanje u trostavu za dame (3 puta 40), a oba dana takmičenja počinju u prepodnevnim satima, a završavaju se oko 17.

Satnica finala na završnom turniru Kupa SSS – subota: MK pištolj žene (15), MK puška trostav muškarci (16.30), nedelja: MK puška trostav, žene (16.30).

Posle finala Kupa SSS, u kalendaru su juniorsko Prvenstvo Srbije (22-23. avgust) i seniorski šampionat države (29 – 30. avgust) malokalibarskim oružjem.

Domaćin oba takmičenja je SD Novi Sad 1790. Strelci i streljački radnici se nadaju da će do tada vanredne mere biti popuštene, jer jedino na novosadskom strelištu ima dovoljno kapaciteta da se državni šampionat (na kome učestvuje znatno više strelaca nego na finalu Kupa) organizuje u dva dana.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments