Foto: eKapija

Vakcinacija prvih 1.000 građana koji su se dobrovoljno prijavili preko portala eUprave počeće danas.

Kako je za “Blic” rekla Darija Kisić ministarka za rad i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba, starosni kriterijum je odlučio ko će biti prioriteti i u pitanju su osobe starije od 75 godina koje su izrazile interesovanje za vakcinu. Biće vakcinisani građani širom Srbije.

“Tokom prvih dana, interesovanje za vakcinaciju je iskazalo oko 200.000 građana”

Usluga je jednostavna, popuni se obrazac gde zainteresovani ostavljaju ime i prezime, svoj matični broj, mejl adresu i kontakt telefon.

Prema rečima državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja Mirsada Đerleka, iako je na početku vladalo najveće interesovanje za rusku vakcinu “Sputnjik V”, građani se sada podjednako prijavljuju i za nju, i za kinesku “Sinofarm”, i za američko-nemačku “Fajzerovu”. Nešto manje “glasova” su dobile američka “Moderna” i britanska “Astra-Zeneka” pošto one trenutno još nisu stigle u Srbiju, odnosno na njih će se prema najavama nadležnih i najviše čekati.

Od osam sati jutros krenuo je sa radom kol centar putem kojeg građani mogu da se prijave za vakcinaciju. Broj telefona je 0800 222 334, a već nekoliko dana moguća je i prijava putem portala e-Uprave, na adresi www.euprava.gov.rs.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments