Pogledajte kakvo nas vreme očekuje do sredine juna

       

Iako su mnogi jedva čekali da se zima završi i proleće konačno sa sobom donose lepo vreme, ovogodišnje je više ličilo na blagu jesen. A prema prognozama meteorologa, lošije vreme će se, nažalost, zadržati sve do druge nedelje juna.

“Uticaj ciklona na našim prostorima donosi sa sobom loše vreme, a predah od istog možemo da očekujemo tek od 15. juna”, ističe meteorolog Đorđe Đurić iz “Weather2Umbrella”.

“Mestimično oblačno vreme, sa sunčanim periodima i mogućim pljuskovima u popodnevnim časovima praćenim grmljavinom, uticaj su ciklona koji nam stiže iz različitih delova sveta”,  objašnjava Đurić.

Stoga, i pored dnevnih temperatura od 21 do 28 stepeni, kišobrani će biti neizostavni deo svakodnevnice.

Ipak, najviše muka građanima će zadavati vlažnost u vazduhu, kao i isparenja, što pogotovo neće odgovarati hroničnim bolesnicima. Samo u prethodnih nekoliko dana, u Hitnoj pomoći najviše poziva je stiglo upravo od njih.

Tokom sutrašnjeg dana doći će do blagog pada temperature koji će se zadržati sve do vikenda, kada nas očekuje malo toplije vreme, ali i dalje kišovito.

“Krajem vikenda očekuje nas nešto toplije vreme, sa mogućim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Temperature će narednih dana biti nešto ispod proseka za ovo doba godine”, ističe Đorđe Đurić.

Iako će ponedeljak i utorak biti identični kao i vikend, početak nedelje donosi i toplije vreme, kao i smanjenje uticaja ciklona. Tako će utorak biti pravi prolećni dan, i prvi koji će nakon dužeg vremena proteći bez kiše.

Maksimalna dnevna temperatura biće 28 stepeni.

 

Izvor: Srbija Danas/Blic

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments