Prohodnost puteva u Srbiji je dobra, a poslednji dani u oktobru donose lepo, sunčano i toplo vreme za ovo doba godine, što vozačima olakšava vožnju.

S obzirom na povoljne vremenske prilike, ako se izuzme jutarnja magla, učesnicima u saobraćaju ostaje da poštuju propise, ne ugrožavajući svoju i tuđu bezbednost i da budu posebno oprezni na deonicama gde se izvode radovi, navode “Putevi Srbije”.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja vozila.

Nema dužih čekanja ni na graničnim prelazima na putničkim terminalima.

Na izlazu iz zemlje kamioni na Horgošu i Batrovcima na izlazu iz zemlje čekaju četiri sata, na Kelebiji tri sata, na prelazu Šid dva sata, a na prelazu Bačka Palanka oko sat vremena.

Smanjena vidljivost na pojedinim deonicama na auto-putevima

Putevi Srbije saopštili su jutros da je na više deonica na auto-putevima u Srbiji zbog pojave magle smanjena vidljivost.

Na auto-putu E-75, na deonici petlja Sirig – petlja Beška, zbog pojave magle mestimično smanjena je vidljivost na 100 metara.

Na deonici petlja Trupale – Leskovac jug, vidljivost je smanjena na 30 metara, na deonici petlja Leskovac jug – petlja Vranje – Preševo vidljivost je smanjena na 50 metara.

Na auto-putu E-80, na deonici petlja Trupale – Bela Palanka, zbog pojave magle smanjena vidljivost na 70 metara, na deonici petlja Bela Palanka – granični prelaz Gradina, na 100 metara.

Na učesnike u saobraćaju se apeluje da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments