U vreme praznika mnogo je više učesnika u saobraćaju, kako zbog građana Srbije koji tada ne rade, pa vreme provode van mesta u kojima žive, tako i zbog brojnih gastarbajtera koji u istom periodu dolaze u zemlju.

Apel policije i Agencije za bezbednost saobraćaja vozačima, pešacima i ostalim učesnicima jeste da, zbog pojačanog broja vozila na putevima, povedu računa o sopstvenoj i tuđoj bezbednosti.

Veća gužva često dovodi do nervoze, ili smanjene pažnje, tokom vožne. Vožnja pod dejstvom alkohola, ili droge česta je pojava u vreme prazničnih opuštanja. Saobraćajna policija će, osim pojačane kontrole učesnika, vršiti i regulisanje saobraćaja, tokom prazničnih dana, navodi kapetan Vladimir Miljanović, iz Uprave saobraćajne policije.

“Uprava Saobraćajne policije, u vreme novogodišnjih i Božićnih praznika, kontrolisaće učesnike u saobraćaju, sa osvrtom na najteže prekršaje, kao što su upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, ili psihoaktivnih supstanci, prekoračenje nedozvoljenje brzine kretanja, nasilnička vožnja. Pored toga, naravno, nekorišćenje sigurnosnih pojaseva, korišćenje mobilnih telefona u toku vožnje”, kaže Vladimir Miljanović, iz Uprave saobraćajne policije.

Statistika je ove godine ohrabrujuća. Mnogo je manje poginulih i povređenih u saobraćaju ove, nego prošle godine. naglašava Milan Ilić iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

“Ova godina je značajno bolja, u odnosu na prethodnu, imamo 11 lica manje poginulih, prema poslednjim podacima i oko 400 lica manje povređenih. zato je važno da apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, da takav trent održimo i da postignemo istorijski minimum sa projem nastradalih lica kod nas u saobraćaju”, Milan Ilić iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Izvor: RTV

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments