Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da je policijski službenik Srđan Petrović ubijen noćas prilikom intervencije u selu Bare kod Požarevca.

Petrović je umsrćen kada je D. Ž.  u njega ispalio više hitaca iz automatske puške, a potom se zaključao u svoju kuću u kojoj nije bilo drugih ukućana.

U saopštenju se navodi da je policajac Petrović zadobio teške povrede, od kojih je preminuo na putu ka bolnici.

Nakon angažovanja Specijalne antiterorističke jedinice, koja je jutros ušla u kuću, D. Ž. je ubijen prilikom pokušaja da ponovo otvori vatru na pripadnike policije.

Zet D. Ž., koji se prethodno posvađao sa tastom, prijavio je kasno sinoć Policijskoj upravi u Požarevcu da D. Ž. u nelegalnom posedu ima automatsku pušku, nakon čega je na mesto događaja upućena patrola policije.

U jednom trenutku, kada je policajac Petrović pokušao da uđe u dvorište objekta kako bi proverio da li je možda više osoba u kući, D. Ž. je ispalio više hitaca iz automatske puške i smrtno ga ranio.

Pomoć porodici nastradalog policajca

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da ubistvo policajca Srđana Petrovića pokazuje koliko je težak posao koji svakodnevno obavljaju policijski službenici.

Stefanović je u pisanoj izjavi za javnost naveo da će MUP učiniti sve što može kako bi pomogao porodici nastradalog policajca, i ponovio da ovaj tragičan događaj pokazuje koliko odricanja ova profesija nosi sa sobom i koliko su česti događaji u kojima su ugroženi životi policajaca.

On je naglasio da je veoma važno da građani Republike Srbije znaju da policajci svakodnevno rizikuju živote obavljajući svoje zadatke, kao i koliko se svakodnevno bore da građani budu bezbedni i sigurni, naša deca slobodna, a Srbija mirna i stabilna.

Zbog toga želim još jednom da istaknem svu posvećenost Vlade Republike Srbije unapređenju položaja i standarda, kao i opremanja i obučenosti policijskih službenika, poručio je Stefanović.

On je ukazao na to da je ovaj tragičan događaj ostavio dvoje dece bez oca, a ženu bez supruga, i ponovio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova učiniti sve da im ovaj težak gubitak i tragediju ublaži na svaki mogući način.

Foto: Instagram, Twitter

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments