Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas, prilikom primopredaje 121 vozila za policiju i vatrogasce, da će MUP nastaviti sa opremanjem i modernizacijom svih organizacionih jedinica.

„Danas ovde možete da vidite 121 vozilo od čega su četiri kamiona za vatrogasce-spasioce, a ostala vozila će biti namenjena za različite jedinice policije. Trudimo se da lјudi iz MUP-a vide da, kad njihova država napreduje, kada zbog dobre politike i predsednika i Vlade uspemo da stvorimo dobar ekonomski ambijent, da naš budžet bude bolјi – da će to osetiti i lјudi iz policije“, rekao je Stefanović nakon primopredaje vozila.

Ministar je poručio da će, zahvalјujući bolјim vozilima, policija i vatrogasci-spasioci moći još efikasnije da rade svoj posao, kao i da će na taj način građani Srbije biti bezbedniji.

„Drago mi je da naše kolege više ne voze automobile koji su prešli i po 250.000 ili 300.000 kilometara, koji su bili neuslovni i u lošem stanju, kako smo mogli da vidimo pre nekoliko godina. Danas se trudimo da jedinice policije imaju savremena vozila, da imaju dobre uslove za rad i da pored svega onog što nabavlјamo za njih, obezbeđujemo da lјudi u policiji imaju poštovanje svoje države, a samim tim naravno očekujemo od njih i bolјe rezultate“, naveo je Stefanović.

On je istakao da je, zahvalјujući dobrom radu policije i onome što je uradila u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, Srbija stabilnija i bezbednija, kao i da iz tih razloga investitori više dolaze u našu zemlјu.

„Nastavićemo tokom godine sa opremanjem naših jedinica, nastavićemo sa izgradnjom objekata i hoćemo da ovaj ciklus, kojim pokazujemo i poštovanje prema policajcima, stalno traje. Da se svake godine investira sve više i da time pokažemo da danonoćni rad, po svim vremenskim uslovima, itekako cenimo“, poručio je Stefanović.

Izvor: MUP

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments